Tekstarit: Parkkipaikkoja on liikaa – niistä voisi ainakin tehdä viihtyisiä istutuksin ja penkein, kun ilmastokin lämpenee, kirjoittaa Asfaltti-Prinssi

Tekstaripalstalla julkaistaan Pirkkalaisen lukijoiden lyhyitä mielipiteitä.

Lähetä viesti tekstaripalstalle numeroon 0400 991513.
SUURET maanpäälliset parkkipaikka-alueet Pirkkalassa kielivät kunnan auto-vetoisuudesta ja huonosta suunnittelusta. Valtavat alueet on varattu pelkästään autoilla kulkevia varten ja heillekin ne ovat epäkäytännöllisiä.

Lämpötilojen ja hellepäivien noustessa pitäisi liiketiloja omistavat velvoittaa istuttamaan varjostavia puita ja muuta kasvistoa näille alueille, rakentamaan turvallisia säilytyspaikkoja polkupyörille ja skuuteille sekä suojaisia istuinpenkkejä jaloin kulkeville.

Puiden ja kasviston istutus, kevyen liikenteen parkit ja istumapenkit tekisivät näistä laajoista asfalttiviidakoista viihtyisämmän, helpottaisivat kaikkien käyttäjien asiointia ja samalla osaltaan ehkäisisivät  ilmastonmuutosta.

Monilla parkkialueilla on vain muutama ruutu varattu invalideille ja vain harvassa löytyy parkkeja muuten liikunta-rajoitteisille, pienten lasten kanssa kulkijoille ja vielä harvemmassa koiran kanssa kaupassa käyville.

Parasta olisi tietenkin, jos parkkipaikat saataisiin kokonaan maan alle, mikä olisi maankäytönkin kannalta järkevintä. Nimimerkki Asfaltti-Prinssi

Lähetä tekstiviesti, Whatsapp-viesti tai kuva Pirkkalaisen yleisönosastolle numeroon 0400 991513. Hinta on normaali operaattorisi taksa. Toimitus valitsee ja käsittelee julkaistavat viestit.