Poliisi tehovalvoo liikennettä viikonloppuna – erityisenä kohteena myös Pirkkalassa ongelmia aiheuttanut ilmiö

Poliisin tehovalvonnan painopiste on suurten ylinopeuksien paljastamisessa, ajotavoissa ja mahdollisten kokoontumisajojen valvonnassa.

Poliisi valvoo tänä viikonloppuna tehostetusti myös mahdollisia nuorten kokoontumisajoja.
TÄMÄN viikonlopun aikana kannattaa olla tarkkana teillä, sillä poliisi valvoo perjantaista sunnuntaihin tehostetusti liikennekäyttäytymistä. Valvonnan painopiste on suurten ylinopeuksien paljastamisessa, ajotavoissa ja mahdollisten kokoontumisajojen valvonnassa.

”Ylinopeudet ovat kokonaisuutena rattijuoppouttakin suurempi riskitekijä kuolemaan johtaneissa kolareissa. Syynä tähän on ensinnäkin se, että ylinopeudet ovat yleisempiä kuin rattijuopumukset. Suuret ajonopeudet johtavat suuriin vahinkoihin, koska virheiden riski kasvaa nopeuden kasvaessa ja samanaikaisesti reagointiaika lyhenee ja pysähtymismatka pitenee”, poliisitarkastaja Tuomo Katajisto kertoo tiedotteessa.

TEEMAVALVONNASSA huomioidaan myös nuorten liikennekäyttäytyminen ja kokoontumisajot, jotka ovat herättäneet runsaasti huomiota myös Pirkkalan alueella. Heinäkuussa Tampereen Härmälässä ja Pirkkalassa järjestettiin autojen ja kaksipyöräisten ajoneuvojen kokoontuminen, joka aiheutti runsaasti häiriöitä. Paikalla tarvittiin myös poliisia.

Tiedotteen mukaan 15-24 -vuotiaat ovat yliedustettuina kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa, ja tapahtuma-ajankohtina painottuvat voimakkaasti viikonlopun yöt. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäillyistä nuoria on melkein puolet.

Hurjastelulla liikenteessä voi olla ikävät seuraukset.

”Älä kaahaa tai menetät vähintäänkin ajo-oikeutesi”, Katajisto muistuttaa.