Koripallovalmentaja Greg Gibsonin ja näyttelijä Hanna Gibsonin rakkaustarina oli pienestä kiinni – ”Jos olisi hävitty, niin ehkä en olisi halunnut jutella kenenkään kanssa mistään”

Greg ja Hanna Gibson tapasivat Nokialla Gregin valmentaman joukkueen pelissä. Nyt perhe on asunut Pirkkalassa jo yhdeksän vuotta.

Sankilan seudulla Pirkkalassa asuvien koripallovalmentaja Greg ja näyttelijä Hanna Gibsonin perheeseen kuuluu myös kolmevuotias Ville-koira.
GREG GIBSON tapasi nykyisen vaimonsa Hanna Gibsonin Nokialla maaliskuussa 2006.

”Gregin valmentama Kauhajoki pelasi Nokialla ja serkkuni pyysi minut seurakseen katsomaan ottelua. Myöhemmin kuulin, että hän oli ajatellut meidän sopivan hyvin yhteen”, Hanna muistaa.

Itsekin 182-senttinen Hanna myöntää ensivaikutelman olleen juuri sellainen.

”Muistan ajatelleeni Gregin olevan pitkä ja komea. Pelin jälkeen menin juttelemaan hänelle, äitinihän on Kauhajoelta kotoisin. Siitä se lähti”, Hanna sanoo.

Gregin joukkue voitti ottelun eli hän oli valmiiksi hyvällä tuulella.

”Jos olisi hävitty, niin ehkä en olisi halunnut jutella kenenkään kanssa mistään. Pienestä oli kiinni”, Greg naurahtaa.

VUONNA 1980 syntynyt Hanna asui vielä silloin Tampereella ja oli juuri valmistumassa näyttelijäksi. Pian hän sai työpaikan Vaasasta, mistä oli Kauhajoelle vain tunnin matka.

Muutaman vuoden seurustelun jälkeen pari meni naimisiin elokuun alussa 2009 Tampereella. Seuraavana vuonna he tekivät päätöksen muuttaa joskus myöhemmin Pirkkalaan, jossa Hannan vanhemmat asuivat. Tontti ostettiin Sankilan maaseudulta.

”Ensimmäinen lapsemme Henrik syntyi elokuussa 2010 ja toinen Ava toukokuussa 2013. Myimme Tampereen asunnon ja vuonna 2015 muutimme vanhempieni rantasaunaan Pyhäjärven rannalle siksi aikaa, kun taloa tehtiin. Huhtikuussa 2017 pääsimme muuttamaan arkkitehti Mika Suihkon suunnittelemaan taloomme”, Hanna selvittää.

Greg ja Hanna Gibson talon edessä on kaksi koripallotelinettä. Pihalla koripallovalmentaja Gibson pelaa poikaansa vastaan.
MAALISKUUSSA 1969 syntynyt Greg tuli Suomeen ja Kauhajoelle pelaamaan ensimmäisen kerran tammikuussa 1999 kakkosdivisioonaan. Sitä ennen hän pelasi 1990-luvulla seitsemän kautta Australiassa sekä syksyn 1998 Malesiassa.

”Halusin kokea, miltä tuntuu hyppäys 40 asteen helteestä Malesiassa 40 asteen pakkasiin Suomessa. Tammikuussa 1999 Vaasan lentokentällä olikin lähes noin paljon pakkasta, jatkoin siitä Kauhajoelle missä pelasin huhtikuulle saakka”, Greg muistelee.

Kauhajoen Karhu nousi pian ykkösdivisioonaan ja Greg Gibson aloitti valmentamisen Kauhajoella kaudella 2003-04.

Greg Gibsonin kaulassa on kolme aiempaa kultamitalia valmentajana, kaksi Loimaalta ja yksi Joensuusta. Tuoreimmasta Nokialla voitetusta kultamitalista hän ottaa tuntumaa puraisemalla.
KULUNEIDEN 20 vuoden aikana Greg on voittanut neljä SM-kultaa, joista viimeisin tuli BC Nokiassa keväällä.

”Aloitin Nokialla syksyllä 2019. Voisin valmentaa seuraa vaikka eläkeikään saakka. Mutta vaikka valmentaisin muualla, niin tämä asunto pysyy kotinamme. Lapset käyvät täällä koulua, Henrik pelaa BC Nokian junioreissa”, Greg sanoo.

Henrik käy yläastetta Suupalla, Avan koulumatka Kirkonkylän kouluun on vain sadan metrin pituinen.

”Oli iso harmi, että bussilinja Kirkonkylän koulun luota Suupalle lopetettiin. Se olisi ollut Henrikille ja monelle muulle nuorelle kätevin tapa kulkea kouluun”, Hanna harmittelee.

Henrik viettää siis elokuun alussa 14-vuotissyntymäpäiviään. Jo 3-vuotiaana koripallon aloittanut teini saattaa parin vuoden kuluttua edustaa Suomea. Hän on jo nyt kolmannen polven koripalloilija, sillä molemmat Gregin vanhemmat pelasivat Yhdysvalloissa koripalloa.

Hanna on vuodesta 2011 lähtien ollut freelancerina.

”Olen tehnyt monenlaisia töitä. Tällä hetkellä olen muun muassa Tampereen Komediateatterissa, toimin pedagogina, ohjaan, ääninäyttelen ja olen sairaalaklovninakin”, Hanna sanoo.