EU-vaaleissa on kaksi pirkkalalaista ehdokasta – tämä oli pirkkalalaisten into äänestää, kun meppejä valittiin edellisen kerran

EU-vaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona.

EU-vaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona. SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman vieraili Suupantorilla Pirkkalassa lauantaina.

EU-VAALIT käynnistyvät keskiviikkona ennakkoäänestyksellä, joka jatkuu 4. kesäkuuta saakka. Vaalipäivä on sunnuntai 9. kesäkuuta.

Vaaleissa on kaksi pirkkalalaista ehdokasta: SDP:n listoilla oleva kansanedustaja Ville Merinen sekä Pirkkalan kunnan entinen ylilääkäri Tuomas Jukkola, joka edustaa Vapauden liittoa.

Suomalaiset ehdokkaat ovat ehdolla koko maassa, joten äänestää voi heistä ketä tahansa.

Ennakkoäänestyspaikkoja Pirkkalassa ovat pääkirjasto ja K-Citymarketin liikekeskus. Äänestys alkaa molemmissa keskiviikkona 29.5. kello 10. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistai 4. kesäkuuta, jolloin äänestyspisteet sulkeutuvat kello 20.

EDELLISET EU-vaalit käytiin 2019. Silloin pirkkalalaiset äänestivät vilkkaimmin koko Pirkanmaalla ja äänestysprosentti oli 47,4,. Koko Pirkanmaan äänestysprosentti kohosi 43,1:een.

Suosituin ehdokas Pirkkalassa oli tuolloin SDP:n Eero Heinäluoma ennen Kimmo Sasia (kok) ja Ville Niinistöä (vihr), mutta puoluekannatuksessa Kokoomus oli selkeä ykkönen.

Kokoomuslainen puolustusministeri Antti Häkkänen vauhditti puolueensa EU-vaalikampanjaa Pirkkalassa aiemmin toukokuussa.

EU-VAALIT toimitetaan yhtä aikaa kaikissa EU:n jäsenvaltioissa. 

Euroopan parlamenttiin valitaan 720 jäsentä eli meppiä, jotka edustavat Euroopan unionin kansalaisia unionin tasolla. Suomesta parlamenttiin valitaan 15 jäsentä.

Euroopan parlamentti on Euroopan unionin kansanedustuslaitos, joka säätää lait ja hyväksyy EU:n talousarvion yhdessä Euroopan unionin neuvoston kanssa. Lisäksi parlamentti valvoo komissiota ja EU:n virastoja.

Varsinaisena vaalipäivänä 9. kesäkuuta äänestyspaikat ovat Pirkkalassa tutusti Kirkonkylän koululla, pääkirjastolla, lukiolla, Kurikankulman koululla, Toivion koululla sekä Nuoliala-keskuksessa. Vaalipäivänä voi äänestää kello 9-20.

Pirkkalaisen verkkosivuilla ja saman päivän painetussa lehdessä julkaistaan keskiviikkona 29. toukokuuta EU-vaalien teemasivut ja verkkoteema. Niihin on haastateltu yksi pirkanmaalainen ehdokas jokaisesta eduskuntapuolueesta, joka on asettanut ehdokkaan Pirkanmaalta.