Mäntän Kiekko-Pojat hämmästyttää 15 ulkomaalaispelaajan rosterillaan 3-divisioonassa – Pirkkalan Goons vei voiton

GOONS sai Mäntässä vastaansa paikallisen KiePo:n, jonka riveissä pelasi tällä kertaa seitsemän kanadalaista ja yhdysvaltalaista opiskelijaa. Arkistokuva.

SEKÄ Goons että Pingviinit aloittivat kiekkovuoden voitollisesti, kun Pingviinit otti kotivoiton Fortunasta maalein 6-4 ja toinen pirkkalalaisyhdistelmä Goons vierasvoiton Mäntän Kiekko-Pojista ottelun päätyttyä 6-9.

Voitto oli Goonsille jo kuudes peräkkäinen. Ali Serradjin mielestä ottelu oli varsin rikkonainen.

”Ottelu oli vaikea tauon jälkeen. Avauserässä meillä oli vähän takki auki. Toisessa erässä tuli paljon jäähyjä, tuomarit eivät olleet pelin tasoisia. Päätöserässä olimme tappiolla, sitten aloimme pelata tosissaan ja voitto tuli”, Serradj sanoi.

Peräti 15 ulkomaalaisen pelaajan edustama KiePo johti toisen erän alussa 4-1 ja 50. minuutin kohdalla 6-4. Kotijoukkueen valmentajan Kari Lahtivirran mukaan kapea materiaali etenkin puolustuspäässä näkyi lopussa.

”Voittoa lähes tarjottiin, mutta ei jaksettu 60 minuuttia. Jäähyjä tuli liikaa”, Lahtivirta tiivisti.

Runsaasta ulkomaalaisten opiskelijoiden joukosta pelasi tällä kertaa neljä kanadalaista ja kolme yhdysvaltalaista. Heistä etenkin 68 kertaa torjunut Graham Payne seisoi välillä päällään maalilla.

Vili Kuusisto ja Timo Virtanen tekivät vieraille kaksi maalia. Kuusistolle ottelu oli vasta kauden toinen ja tehopisteet ensimmäiset. Kaikkiaan 27 Goonsin pelaajaa on päässyt tehopisteille.

Joonatan Björkqvist kokosi tehot 1+3=4 ja hän on tehoilla 12+11=23 selvästi joukkueen tehokkain.

PIRKKALASSA Elias Laaksosen saldo Pingviinien voitossa oli 1+2=3. Tuomas Jussila teki kaksi maalia. Tomas Neva-Aho syötti kolme maalia.

Laaksonen on tehoilla 11+13=24 Pingviinien pörssiykkönen. Tehopisteille on päässyt 18 pelaajaa.

Ensi lauantaina Pirkkalassa nähdään kauden toinen paikallisottelu. Neljäntenä nyt oleva Goons voitti ensimmäisen lokakuussa 10-5.