Liiganousu on PJK:n futsalmiesten tavoite – ”Lohkon voimasuhteista ei vielä osaa paljon sanoa, mutta kyllä meidän pitäisi olla kolmen parhaan joukossa”

PJK aloitti futsalin miesten Ykkösen voitolla Toijalassa. Päävalmentaja kehuu joukkueen tilannetta hyväksi.

PJK:N futsalmiesten päävalmentajana jatkava Antti-Petteri Mäkinen uskoo joukkueen mahdollisuuksiin. Kuvassa Mäkinen vuonna 2022. Kuva: Juha Aaltonen

PJK ALOITTI futsalin miesten Ykkösen viime lauantaina Toijalassa kukistamalla kotijoukkue TP-49:n 8-2 (5-2).

Mikke Lindroos, Miikka Mörö ja Henrik Rahikainen tekivät kaksi maalia, kerran osuivat Antti Ala-Myllymäki ja Roni Pekki.

Kokoonpanon 14 pelaajasta 12 edusti PJK:ta jo viime kaudella. Uusista Erik Ojala oli varamaalivahti, SoVosta tullut Elmeri Andersson pelasi kenttäpelaajana.

”Uusi on myös välivuoden pitänyt Arttu Haataja, hänen pitäisi pelata ensi lauantain kotiavauksessa. Haatajalla on liigakokemusta Mad Maxista. Uusista Kalle Hasa on vielä vajaan kuukauden loukkaantuneena”, sanoi päävalmentajana jatkava Antti-Petteri Mäkinen.

Lähteneistä nimekkäin on Mad Maxiin siirtynyt viime kauden ykkösmaalivahti Tuomas Mäki.

”Joukkueen tilanne on tällä hetkellä hyvä. Kesäharjoittelu sujui paremmin kuin edellisenä vuonna, sekä määrä että laatu kohenivat. Lohkon voimasuhteista ei vielä osaa paljon sanoa, mutta kyllä meidän pitäisi olla kolmen parhaan joukossa”, Mäkinen arvioi.

VIIME kauteen verrattuna uusia joukkueita ovat liigasta pudonnut Vaasan FC Kiisto sekä sarjaan Kakkosesta nousseet Jämsänkosken Ilves, Ilves FS sekä Vaasan Sport. Lähteneitä ovat liigaan noussut Vehmaisten Urheilijat Tampereelta sekä pudonneet FC Rauma, SC Riverball ja HIFK FS.

”Uusista Ilves oli Kakkosessa lohkonsa kolmas, mutta kaksi parempaa eivät halunneet nousta”, Mäkinen selvittää.

Sarjasysteemi on sama kuin viime kaudella eli paras nousee, kakkonen karsii ja kolme heikointa 12 joukkueesta putoaa Kakkoseen.

PJK:N ASIAT ovat Mäkisen ja joukkueenjohtaja Risto Hiltusen mukaan hyvällä mallilla.

”Meillä on käytännössä samat yhteistyökumppanit ja talous vakaa, kenenkään ei tarvitse maksaa pelaamisesta mitään. Useimmilla Ykkösen seuroista ei näin ole. Meillä on farmisopimus Mad Maxin kanssa, yhteistyö sujuu”, Mäkinen korostaa.

PJK on pelannut liigaa neljänä kautena. Ensimmäisellä kaudella 2016-17 ja toisella 2017-18 sijoitus oli 10:s eli pudotuspelit jäivät haaveeksi. Toisaalta ei tarvinnut karsia paikasta.

Karsinnat olivat edessä kausina 2018–19 ja 2020–21, kun sijoitus 12 joukkueen runkosarjassa oli 11:s. Molemmilla kerroilla kohtalona oli putoaminen.

PJK-JoSePa (Joutsa). Miesten futsal-ykkösen peli Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella (Urheilutie 10) la 21.10. klo 16.