FYYSISIÄ palvelupisteitä voidaan Pirkanmaan hyvinvointialueella korvata vaiheittain ja osin liikkuvilla palveluilla sekä digipalveluilla. Luvassa on myös kiirevastaanottoaikojen määrän ja aukiolojen lisäämistä. Opiskeluhuolto sijoitetaan pääsääntöisesti oppilaitoksiin. Laitoshoidon palvelukokonaisuuksissa siirrytään vaiheittain kodinomaisiin ja kuntouttaviin palveluihin.
Muun muassa nämä esitykset Pirkanmaan aluevaltuusto hyväksyi maanantaina palvelujen verkoston kehittämisen yleisiksi ja palvelulinjakohtaisiksi periaatteet ohjaamaan yksityiskohtaisempaa jatkovalmistelua.
Aluevaltuusto hyväksyi sellaisenaan äänestysten jälkeen esityksen, jonka aluehallitus teki tämän kuun alussa, hyvinvointialue tiedottaa.
Ensimmäisiä konkreettisia esityksiä palveluverkon uudistamisesta käsitellään jo 21.8. aluehallituksessa.
”Strategiassa pääasia ovat ihmiset ja heidän palvelunsa. Henkilöstö tullaan huomioimaan myös jatkovalmistelun päätöksentekovaiheissa, ja asukkaille järjestämme muun muassa kuusi asukastilaisuutta eri puolilla Pirkanmaata”, kertoi hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola aluevaltuustossa.
ALUEVALTUUSTO päätti myös Tays Kehitysyhtiön purkamisesta. Yhtiö perustettiin vuonna 2017 alun perin Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhteistyöyhtiöksi. Hyvinvointialueiden yhteistyö jatkuu Sisä-Suomen yhteistyöalueen yhteistyösopimuksen ja hyvinvointialueiden strategian pohjalta.
Maanantain aluevaltuuston päätöksellä Tuomi Logistiikka Oy siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueen tytäryhtiöksi. Aluevaltuusto päätti ostaa Tampereen kaupungilta 256 040 Tuomi Logistiikan osaketta 1,8 miljoonalla eurolla. Hyvinvointialueen omistus Tuomi Logistiikasta on jatkossa noin 57 prosenttia.