Tällaisia parannuksia Pirkkala suunnittelee liikenneturvallisuuteen: uusia suojateitä, töyssyjä ja liikennemerkkejä – Katso lista kohteista

Parannettaviin kohteisiin lukeutuu muun muassa koulujen lähialueita.

NUOLIALAN koululle johtavan Kouluportinkujan ja Kirkkoveräjäntien risteystä aiotaan parannella nykyistä turvallisemmaksi. Lähelle risteystä olisi tulossa myös uusi suojatie Kirkkoveräjäntien yli.

PIRKKALASSA on suunnitteilla useita hankkeita, joissa kunta yrittää parantaa liikenneturvallisuutta pienehköillä rakennustöillä ja muilla muutoksilla.

Parannettaviin kohteisiin lukeutuu muun muassa koulujen lähialueita. Esimerkiksi Nuolialan koululle johtavan Kouluportinkujan ja Kirkkoveräjäntien risteyksen suojatien saareketta aiotaan suurentaa ja Kirkkoveräjäntielle tehdä uusi suojatie.

Muutoksia olisi tulossa myös Pereen päiväkodin ohi kulkevalle Isomäentielle sekä Kurikan koulun ja päiväkotien läheisyyteen.

Hankkeiden katusuunnitelmia on paraikaa nähtävillä kunnan verkkosivuilla, ja niistä voi jättää kunnalle palautetta 12. heinäkuuta asti. Hankkeet kuuluvat kunnan liikenneturvallisuusohjelmaan.

KUNNAN suunnitteluinsinööri Vesa Savolainen kertoo, että koulujen ja päiväkotien lähelle suunnitellut parannukset kuuluvat tärkeysjärjestyksen kärkeen.

”Yksi tärkeimmistä kohteista voisi myös olla Aittokorventie. Kuulemani perusteella sieltä on tullut vuosien aikana monenlaista palautetta, joten varmaan sekin on yhtenä listan kärjessä”, Savolainen sanoo.

Kurikan Aittokorventielle on suunniteltu tiettyihin liittymiin korotusta ja hidastetta.

Katusuunnitelmat menevät nähtävilläoloajan jälkeen yhdyskuntalautakuntaan hyväksyttäväksi.

”Tahtotila on, että ainakin osa helpoimmista ja yksinkertaisimmista kohteista tehtäisiin vielä tänä vuonna. Sen jälkeen katsotaan, mihin varattu määräraha vielä riittää.”

KUNTA on laatinut liikenneturvallisuusohjelman pienten liikenneturvallisuushankkeiden toteuttamiseksi. Tällaisiin hankkeisiin voivat kuulua vaikkapa uudet liikennemerkit, hidasteet ja risteysten pienet muutokset.

NUOLIALAN koulun lähelle suunnitellaan uusia suojateitä sekä Kirkkoveräjäntielle että aivan koulun tuntumaan. Kuva: Kouluportinkujan liikennejärjestelyjen suunnitelmaehdotus

Tällaisia muutoksia suunnitellaan

ISOMÄENTIE, Partola: Jatketaan jalkakäytävää koko Isomäentielle ja rakennetaan korotettu suojatie. Asennetaan uusia kiveyksiä ja jäsennellään alueen pysäköinti selkeämmäksi. Kustannusarvio: n. 100 000 e.

MAIRENPIHA, Turri: Turrintien ja Mairenpihan risteysalueelle rakennetaan korotettu liittymäalue ja kulkureittejä jäsennellään paremmiksi. Kadulle rakennetaan myös uusi hidaste (”pikkutöyssy”). Kustannusarvio: n. 60 000 e.

KOULUPORTINKUJA, Nuoliala: Kadulle rakennetaan korotettu suojatie, jäsennellään Kirkkoveräjäntien ja Kouluportinkujan risteysaluetta, selkeytetään polkupyöräyhteyksiä ja poistetaan vanha kevyen liikenteen yhteys. Kustannusarvio: n. 50 000 e.

AITTOKORVENTIE, Kurikka: Saunamäen liittymään rakennetaan korotus. Kotamäen liittymän hidaste ja suojatie uusitaan ja tehdään tarvittavia liikennemerkkimuutoksia alueella. Kustannusarvio: n. 30 000 e.

HEIKKILÄNTIE, Sankila: Heikkiläntien ja Toosintien väliseen liittymään rakennetaan korotus parantamaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta, risteysaluetta jäsennetään ja tehdään tarvittavia liikennemerkkimuutoksia. Kustannusarvio: n. 25 000 e.

PIRTTIMÄKI, Kurikka: Tonteilta kadulle tultaessa on huono näkyvyys, ja jalkakäytävän kulkijoita on hankala havaita. Hankkeessa siirretään jalankulku- ja pyöräily-yhteyttä kauemmas kiinteistön liittymästä sekä tehdään liikennemerkkimuutoksia ja -jäsentelyjä turvallisuuden parantamiseksi. Kustannusarvio: n. 20 000 e.

PÄHKINÄPOLKU, Killo: Katu muutetaan pihakaduksi, tehdään tarvittavia liikennemerkkimuutoksia sekä maalauksia katuun. Kustannusarvio: n. 2 000 e.

TÖIDEN yhteydessä voidaan myös tarkastella ja uusia alueiden valaistusta.

Lähde: Pirkkalan kunta