Kannatettava ajatus, sanovat osakkaat Pirkkalan golfkentän laajennuksesta – Vaitissa nähdään tänä kesänä julkkiksia tv-sarjaa tekemässä

Osakkeen omistajille tulisi laajennushankkeen myötä lisäkulunkeja, mutta osakkeen arvolle hanke tehnee hyvää.

PERTTI Keränen (vas.) on ollut Pirkkalan golfkentän osakas kentän avaamisesta asti. Kai Nordlund kiertää väyliä kavereiden kanssa yhdessä omistamalla osakkeella. Molemmat kannattavat kentän laajennussuunnitelmia, vaikka ne tietävätkin osakkaille lisäkuluja.

GOLF Pirkkala Oy:n tavoite saada Pirkkalaan kaksi täysimittaista golfkenttää saa kannatusta golfkentältä tavatuilta kentän osakkailta. Golfyhtiö on asettanut päämääräkseen rakentaa nykyisten 18 väylän lisäksi ensin melko pikaisesti lyhemmän lisäkentän ja jatkavansa hanketta niin, että kaksi täysimittaista kenttää olisivat käytössä 2030-luvulla.

Golfyhtiön toimitusjohtaja Markus Junni kertoi viime viikolla Pirkkalaisessa, että aikomus on päästä aloittamaan kentän rakennus ensi keväänä ja samana kesänä myös väylien ruohon kasvatus.

”Jos tavoitteemme pitävät, ensimmäiset uudet 6-9 väylää ovat pelattavissa 2025-26”, Junni sanoo.

Lopullinen tavoite on, että Pirkkalassa on 18-reikäinen par 71 tai 72 ”Championship”-kenttä sekä 18-reikäinen ”Starter”-nimellä kutsuttu kenttä.

RAKENNUSHANKE tietäisi, että nykyosakkaille tulisi jatkossa pelattavaksi kaksi kenttää ja väljemmät olot. Rakentamiskustannukset osakkaat maksaisivat korkeampina vuosivastikkeina. Yhtiökokouksessa viime viikolla hallitus sai jo oikeuden periä osakkailta tänä vuonna sadan euron ylimääräisen vastikkeen.

Kentän osakkaana sen aloittamisesta asti vaimonsa kanssa ollut pirkkalalainen Pertti Keränen pitää yhtiökokouksissa näkemiään laajennussuunnitelmia ”järkevänä hommana”.

GOLF Pirkkalan ensimmäinen toimitusjohtaja Markku Wolanen (vas.) vastasi kentästä sen ensimmäisten 18 väylän rakentamisaikana. Hän toivotti laajennussuunnitelmat tervetulleiksi pelaamassa käydessään. Tv-toimittaja Timo Repo oaljasti kuvaavansa Pirkkalan kentällä tänä kesänä tunnettujen julkisuuden henkilöiden kanssa ”Pallon viemää” -sarjaa. Jaksot nähdään ensi keväänä C More -kanavalla.

”Tammer Golf (Tampereella) menee kiinni jossain vaiheessa”, Keränen sanoo. Tämä voi tietää lisäkysyntää Pirkkalaan.

Tampereella on suunniteltu, että Ruotulan golfkentälle rakennetaan asuntoja. Uusi kentän paikka on katsottu Aitolahdelta, mutta hanke on vasta alkuvaiheessa.

”Kuluja voi tulla, mutta osakkeen arvo nousee, kun sillä voi pelata täällä kahta kenttää”, Keränen toteaa Pirkkalan rakennushankkeesta.

Keränen oli kuullut karkean arvion, että rakennushankkeen vuotuinen lisäkustannus osakkaille voisi olla noin 200 euroa.

Nykyisin kentällä yleisesti käytössä olevan B-osakkeen vastike on 660 euroa vuodessa. Maksulla osakas saa pelata niin paljon kuin haluaa ilman lisämaksuja.

Niin sanottuna kimppaosakkeen kavereidensa kanssa omistava Kai Nordlund nosti niin ikään peukkua laajennushankkeelle.

”Hyvä suunnitelma, kannatan ehdottomasti”, Nordlund sanoi.

Kentän laajentamisen ehtona on, että Pirkkalan kunta voi osoittaa golfyhtiölle vuokralle lisämaita väylien tekoon. Alkukesästä kunnanhallitus päätti jo 10 lisähehtaarin vuokraamisesta. Täysimittainen kenttä vaatinee alleen vähintään 20 hehtaaria lisää.