Kanttori Pirkko Leponiemi-Pirhonen saatellaan eläkkeelle kesäisessä piknik-juhlassa

PIRKKALAN seurakunnan pitkäaikainen kanttori Pirkko Leponiemi-Pirhonen jää pian eläkkeelle. Kuvassa hän johtaa kuoroa ja muusikkoja vuonna 2017 pirkkalais-karjalaisessa messussa, johon hän oli tehnyt useita sävellyksiä ja sanoituksia. Kuva: Antti Jokinen

KESÄKUUN ensimmäisenä päivänä 1989 Pirkko Leponiemi-Pirhonen asteli ensi kertaa Pirkkalan Vanhaan kirkkoon – silloin vielä ainoaan kirkkoon – tuoreena seurakunnan kanttorina.

Keskipohjalaisen Vetelin aktiivinen musiikkielämä sai nuoren Pirkon kiinnostumaan kanttorin työstä. Jo 15-vuotiaana hän toimi oman seurakunnan kanttorin lomasijaisena.

Sibelius-Akatemian opintojen ja erilaisten sijaisuuksien jälkeen hän sai ensimmäisen ja viimeisen vakinaisen kanttorin virkansa Pirkkalan seurakunnasta.

”Pirkkala on kasvanut 8000 asukkaasta yli 20 000 asukkaan kunnaksi, viidentenä työvuotenani valmistui uusi kirkko ja pian myös uudet urut. Minun ei ole tarvinnut hakea muualle vaihtelun ja muutoksen takia, kun niitä on tullut tässä työssä paljon muutenkin”, Leponiemi-Pirhonen miettii.

Urkujensoittoa painottanut nuori kanttori kohtasi Pirkkalassa innokkaan kirkkokuoron, jota hän on johtanut koko työuransa ajan. Seurakunnan musiikkielämä on monipuolistunut ja uutta on saanut oppia ja opetella.

”Koulutuksessa painotettiin klassista musiikkia, mutta seurakunnissakin musiikki on keventynyt paljon ja olen saanut opetella uusia musiikkityylejä.”

Pirkko Leponiemi-Pirhonen saatellaan eläkkeelle kesäisessä juhlassa Pirkkalan kirkon pihamaalla ke 21.6. klo 15–17. Piknik-tarjoilu, kesäiset ohjelmatuokiot klo 15.30, 16 ja 16.30.