Kaksi Soljan kerrostalohanketta sai lykkäyksen – syynä asuntomarkkinoiden vaikeutuminen ja ”maailmantilanne”

PIRKKALAN uusi asuinalue Solja on rakentunut nopeasti muutaman vuoden aikana. Nyt hankalat asuntomarkkinat ovat vaikuttamassa Pirkkalankin rakentumistahtiin. Kuva: Sanni Harmanen

ASUNTOMARKKINOIDEN hiljeneminen alkaa näkyä myös Pirkkalassa. YH Kodit Oy haki ja sai Pirkkalan kunnalta lisäaikaa kahden Soljassa sijaitsevan kerrostalokohteensa aloittamiseen. Tontit sijaitsevat Soljan lastentalon länsipuolella.

Toinen on rakennusoikeudeltaan 2975 neliön kerrostalokohde, johon yhtiö aikoo rakentaa ARA-vuokra-asuntoja. Toinen on sen vieressä sijaitseva lähes yhtä suuren rakennusoikeuden omaava tontti, johon on tulossa omistusasuntoja.

YH Kodit perusteli lykkäyspyyntöään vetoamalla vahvasti nykyisen maailmantilanteeseen, kohonneisiin rakennuskustannuksiin ja korkoihin, joiden johdosta asuntomarkkinat ovat vaikeutuneet.

Pirkkala oli myynyt tontit YH Kodeille vuosi sitten ja niiden oli sopimuksen mukaan lähdettävä rakentumaan viimeistään tämän vuoden kesäkuussa.

Pirkkalan kunnanhallitus myönsi nyt lisäaikaa rakentamisen aloitukseen noin vuoden 30. kesäkuuta 2024 asti.

YH Kodit suunnittelee rakentavansa ensin vuokratalon, koska se sijaitsee alueella taaempana.

YH Kodit sai vuoden mittaisen lykkäyksen kahden Soljassa koulun lähellä sijaitsevan kerrostalokohteen rakentamisen aloitukseen. Kyseessä ovat kartalla näkyvät tontit 206-5 ja 206-4.