Hatanpään arboretum laajenee monipuolisella puistolla – Luvassa leikkipaikkaa, näköalakumpua ja kukkaniittyjä

Puiston rakennustyöt alkavat tänä vuonna.

K. J. GAUFFININ puistoon tulee esimerkiksi leikkialueita, ja nykyinen viljelypalstojen alue säilytetään. Puiston yleissuunnitelmaluonnoksesta peräisin olevaan karttakuvaan on merkitty puiston sijainti.

TAMPEREEN Hatanpään arboretumin ja kartanopuiston alue täydentyy tulevina vuosina laajalla ja monipuolisella K.J. Gauffinin puistolla.

Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessaan, että uuteen puistoon tehdään esimerkiksi leikkipaikka, näköalakumpu ja tilaa erilaiselle pelailulle. Puistoon tulee myös kukkaniittyjä ja alueita rauhallisempaan oleskeluun.

Puisto sijoittuu entiselle kaupungin taimiston alueelle, joka on vuonna 2019 asemakaavoitettu puistoalueeksi.

RAKENNUSTYÖT alkavat vuonna 2023 alueen eteläosasta, ja rakentaminen etenee vaiheittain usean vuoden ajan. Nykyinen viljelypalsta-alue puiston keskiosassa säilytetään, kuten myös alueen nykyiset puut.

Puiston suunnitelmaluonnos on nähtävänä 17. huhtikuuta asti verkossa osoitteessa tampere.fi/viheralueidensuunnittelu sekä Tampereen palvelupisteessä Frenckel­linaukiolla.

Puisto on saanut nimensä Karl Johan Gauffinin mukaan. Hän toimi Tampereen kaupungin ensimmäisenä kaupunginpuutarhurina vuosina 1874–1897.