Pelastajilla oli iso työ irrottaa lapsi puunhaarasta Nuolialassa – tarvittiin ronskia apuvälinettä

NUOLIALASSA jouduttiin käyttämään pelastuslaitoksen voimaa, jotta tiukasti puunhaaraan juuttunut lapsi saatiin irti jumistaan.

PIRKKALAINEN uutisoi tiistaina tapauksesta, jossa pelastuslaitos kävi irrottamassa kuusivuotiaan lapsen puunhaarasta Nuolialan koulun pihassa.

Lapsi juuttui puunhaaraan Nuolialan koulun pihalla tiistai-aamuna. Ennen kiipeliin joutumistaan hän oli kiipeillyt puussa.

Koulun henkilökunnan yritykset auttaa lapsi pois pinteestä eivät tuottaneet tulosta. Pirkanmaan pelastuslaitos saikin avunpyynnön puoli yhdeksän aikaan.

Nuolialan koulun koulunkäynninohjaaja Lilli Kataja kertoo, että tilanne ei selvinnyt ihan helpolla, vaan pelastajillakin oli työtä saada lapsi irti jumista. Hän oli itse paikalla koettamassa irrotusta ennen pelastajien kutsumista.

”Ensin kaksi opettajaa pitelivät lasta sylissä ja he sekä minä yhdessä toisen ohjaajan kanssa yritimme nostaa lasta irti. Yrityksistämme huolimatta emme saaneet lasta irrotettua puusta, joten soitin hätäkeskukseen”, Kataja kertoo.

Pelastusyksikön henkilökunta ei suinkaan saapunut paikalle ja vain nostanut lasta puusta.

”Lapsen jalka oli todella tiukasti kahden puun haaran välissä ja pelastushenkilökunta käytti hinausliinaa venyttääkseen toista puun haaraa kauemmas. Kun puun haara lopulta antoi periksi ja jalka lähti liikkumaan, niin kaksi opettajaa nostivat lapsen irti”, Kataja kertoo.

”Pelastuslaitoksen henkilökunta oli todella ammattimainen”, Lilli Kataja kiittelee.