Pirkkalan Soljaan jälleen uusia asuintaloja – Kunta vuokraa tontin tamperelaiselle rakennusyritykselle

Tontille saa asemakaavan mukaan rakentaa asuinkerrostaloja, kytkettyjä kaupunkipientaloja ja kaupunkirivitaloja.

PIRKKALAN Soljasta yritykselle vuokrattava tontti sijaitsee Kauppiaankadun varrella ja näkyy kuvassa oikealla. Kuva otettu kevättalvella 2022.

PIRKKALAN Soljan aluetta rakennetaan kovaa vauhtia tiiviimmäksi. Nyt kunta on valinnut tamperelaisen rakennusyrityksen Jatke Pirkanmaa Oy:n rakentamaan alueelle uusia asuintaloja.

Kunnanhallitus päätti maanantaina, että Kauppiaankadun ja Lasimestarinkadun risteyksen pohjoispuolella sijaitseva tontti tarjotaan yritykselle vuokralle ensi kesästä alkaen.

Tontille saa asemakaavan mukaan rakentaa asuinkerrostaloja, kytkettyjä kaupunkipientaloja ja kaupunkirivitaloja. Yhdestä rakennuksesta on tulossa seitsenkerroksinen ja muista enimmillään nelikerroksisia.

ALKUJAAN Jatke osallistui kilpailuun, jossa etsittiin rakentajaa kahdelle muulle Soljassa sijaitsevalle korttelille. Yritys sijoittui tuolloin jaetulle kolmannelle sijalle. Kunta piti Jatkeen suunnitelmaa kuitenkin laadukkaana ja päätyi tarjoamaan sille muuta tonttia laatuarvioinnin ja neuvottelujen jälkeen.

Tontin pinta-ala on 5 444 neliömetriä ja sillä on 6 200 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Karkeasti arvioiden tontille voisi siis rakentaa esimerkiksi 124 kappaletta 50 neliömetrin kaksioita.

Tontin perusvuokra yritykselle on 59 830 euroa vuodessa.