Vesivekin Kimmo Riihimäki on Pirkkalan tulokuningas, vuoden 2021 verotiedot on julkistettu – Katso, ketkä ansaitsivat Pirkanmaalla yli 100 000 euroa

Pirkkalainen kertoo kaikkien yli 100 000 euroa vuonna 2021 ansainneiden pirkanmaalaisten nimet.

VESIVEK Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki on kovatuloisin pirkkalalainen verovuonna 2021.

Aikanaan Hämeen Laaturemontin myynnillä valtakunnan tulokärkeenkin kohonnut Pereellä asuva rakennusalan yrittäjä keräsi vuonna 2021 noin 2,6 miljoonan euron kokonaistulot. Niistä valtaosa oli pääomatuloa. Veroja Riihimäki maksoi yli 900 000 euroa.

PIRKKALAN 2021 tulotilaston ykkönen Kimmo Riihimäki on kattoalan menestyksekäs yrittäjä. Vuonna 2013 hän muisti kotikuntaansa lahjoittamalla yrityksensä kautta kattoremontin Toivion päiväkodille. Riihimäki kiipesi vieläpä itse katolle nikkaroimaan. Tuolloin yrityksen nimi oli Hämeen Laaturemontti, jonka työtä nykyisin jatkaa Vesivek Oy. Kuva: Antti Jokinen

Riihimäki on kertonut julkisuudessa avoimesti selättämästään alkoholismista. Viime vuonna hän osti lapualaisen Minnesota-Hoidon ja pelasti sen konkurssilta. Syyksi hän kertoi, että oli toipunut alkoholismista kyseisen hoitolaitoksen avulla. Vesivekin Pirkkalan tehdas ja toimitilat sijaitsevat Vähä-Vaitissa golfkentän lähellä.

AVANT TECNO Oy:n pirkkalalainen Pikku-Venetsiassa Pereellä asustava toimitusjohtaja Jani Käkelä ansaitsi pirkkalalaisista toiseksi suurimmat tulot, kokonaisuudessaan 1,8 miljoonaa. Niistä oli ansiotuloa 356 541 euroa ja pääomatuloa 1,5 miljoonaa euroa. Veroja Käkelä maksoi 682 942 euroa.

Jani Käkelä seurasi yrityksen johtajana isäänsä 2021, kun yrityksen perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Risto Käkelä, jäi eläkkeelle. Tätä ennen Käkelä oli toiminut yrityksen myynti- ja markkinointijohtajana.

JANI Käkelä (vas.) otti 2021 ohjat Avant Tecnossa isänsä Risto Käkelä siirryttyä eläkkeelle. Pirkkalassa asuva toimitusjohtaja ansaitsi viime vuonna 1,8 miljoonaa euroa. Kuva: Avant Tecno Oy.

Kolmanneksi ja neljänneksi eniten ansainneet pirkkalalaiset olivat Lepomoisiossa asuvat Auli ja Ville-Petteri Kälvi.

Auli Kälvin yhteisansiot olivat 1,14 miljoonaa euroa, joista ansiotuloja 72 167 euroa ja pääomatuloja 1 072 053 euroa.

Ville-Petteri Kälvin verotettavat kokonaistulot olivat myös 1,14 miljoonaa euroa, joista ansiotuloja 62 671 ja pääomatuloja 1 077 540 euroa.

Pääomatulot ovat seurausta yrityskaupasta, jossa simolaisten Kelhälän siskosten Auli Kälvin ja Heli Vuorion perustama perheyritys Hippo Terapiaklinikka myytiin Mehiläiselle.

Viidenneksi Pirkkalan tulokärjessä kiilasi Normi-konsernin perustaja Tommi Saarni, joka kuittasi 1 036 841 euron pääomatulot ja 94 205 euron ansiotulot. Nikkilänniemessä asuva Saarni on mukana myös Saarni-Groupissa, joka vastaa kunnan kumppanina Pereensaaren kehittämisestä.

TOMMI ja Rasmus Saarni ovat todellisia monen alan yrittäjiä. Pereensaaren rakentamisen lisäksi he pyörittävät muun muassa Motorspace-mikroautorataa Pirkkalan lentokentän kupeessa.

PIRKKALAN Haikassa asuvan Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen tulot olivat 1,04 miljoona euroa. Niistä oli ansiotuloa 950 887 euroa ja pääomatuloa 85 784 euroa. Veroja Telanne maksoi 524 384 euroa.

Telanne on aiempinakin vuosina erottunut monista suurituloisista siten, että hänen tuloistaan valtaosa on ansiotuloa eli ”tavallista palkkaa” eikä esimerkiksi luovutusvoittoja, osinkoja tai muuta pääomatuloa.

ALMA MEDIAN toimitusjohtaja Kai Telanne muisti satavuotisuutta juhlinutta kotikuntaansa lokakuussa kukkalaitteella. Valtio ja Pirkkala saavat häneltä myös muhkeat verot joka vuosi. Tänä vuonna Telanteen noin miljoonan euron tuloista maksamat verot ylittivät puoli miljoonaa euroa.

Pirkkalan kuusi suurituloisinta maksoivat veroja yhteensä noin 3,3 miljoonaa euroa.

PIRKKALAINEN kertoo kaikkien yli 100 000 euroa vuonna 2021 ansainneiden pirkanmaalaisten nimet. Listalta puuttuvat ne henkilöt, jotka ovat pyytäneet Verohallintoa poistamaan nimensä listalta.

Taulukko toimii parhaiten leveällä näytöllä. Jos luet juttua mobiilissa, taulukko näkyy selkeimmin, kun käännät puhelimen vaakatasoon. Voit käyttää taulukon hakua etsiessäsi tiettyä henkilöä.

Juttua päivitetty perjantaina 11.11. kello 11 korjauksella, jossa Auli ja Ville-Petteri Kälvi lisättiin Pirkkalan tulokärkeen.