Jalkapallokenttä oli toimintakeskus. Siellä höntsättiin muuten vain ja milloin tahansa. Oli turhaa tarkistella seurojen käyttövarauksia, vapaata oli. Kun mentiin kymmentä tikkua laudalla, ei tarvittu urheilukenttää. Niissä leikeissä olivat tytötkin mukana. Talvella oltiin tietysti lumisotaa.
Kuudenkymmenen vuoden takaisessa Killossa oli yhteisöllisyyttä, joka on nykyään ohentunut
Oli kansanperinnettä, jonka nykynuoret tuntevat enintään nimeltä. Pirunviulun vonguttamisesta lähti ilkeä ääni, ja uhreiksi joutuneilta naapureilta paloi hermo. Pojat saattoivat lukita tytöt hakasen taakse leikkimökkiin. Siitä he saivat palkinnokseen tyttöraivon, jonka tuottamaa nautintoa vanhempien mahdollinen paheksunta ei lainkaan hälventänyt.
Kivana jekkuna voi pitää sitä, että solmittiin lompakko siiman päähän ja pudotettiin se keskelle tietä. Kun joku kulkija oli noukkimassa sitä, ojan puolelta nykäistiin.
Vaarallisempaa perinnettä oli se, että talvella otettiin bussin takapuskurista ilmaista kyytiä. Mopoja viriteltiin, ja kyllähän niistä irtosi ääntä suviyöhön.
Silmittömästä rikkomisesta ei kerrota. Killon talojen isät olivat kaikki Valmetilla työssä. Jos mentiin tietyn rajan yli, syylliset otettiin kiinni ja pidettiin huolta siitä, että temput eivät toistuneet.
Jotain selittää sekin, että kuudenkymmenen vuoden takaisessa Killossa oli yhteisöllisyyttä, joka on nykyään ohentunut. Ilkivalta kertoo aina ulkopuolisuudesta. Ihminen ei riko tahallaan sellaista, jonka hän tuntee omiensa kaltaisten omaksi.