Nuoret lupaukset tuovat värikkyyttä Pirkkain kotiavauksella starttaavaan lentiskauteen – ”Tavoite itsellä ja joukkueella on nousta 1-sarjaan”

Pirkkain naisilla alkaa jo kolmas kausi lentopallon 2-sarjassa.

Keskitorjuja Venla Manni (vas.) ja yleispelaaja Zoe Cork ovat Pirkkojen nuoria tähtiä.
VUONNA 2006 syntyneet Venla Manni ja Zoe Cork edustavat Pirkkain naisten lentopallon kokoonpanossa nuoruutta ja tuoreutta. Oma kasvatti Manni pelasi lähes koko viime kauden A-tytöissä, mutta pelasi myös neljä ottelua 2-sarjassa hyvin lupaavasti. Kaksi kertaa hän teki yhdeksän pistettä.

Manni on joukkueen ainoa oma kasvatti ja myös ainoa Pirkkalassa asuva pelaaja. Marraskuussa 18-vuotispäiviään viettävä keskipelaaja opiskelee lähihoitajaksi.

”Aloitin lentopallon viisi vuotta sitten ja laji vei heti mukanaan. Keskellä saa lyödä palloa ja torjua, torjuntapiste on hyökkäyspistettä mieluisampi”, Manni sanoo.

Vuonna 2006 syntyneen Corkin isä on britti ja äiti suomalainen. Hän on koko ikänsä asunut Suomessa.

”Pelasin ennen viime kautta Kangasalan junioreissa. Sitten halusin pelaamaan 2-sarjaa Lempäälässä, pelasin myös LP:ssä A-tytöissä. Tavoite itsellä ja joukkueella on nousta 1-sarjaan”, Cork linjaa.

Päävalmentajaksi noussut Jarno Rautanen on varovaisempi.

”Ylempi loppusarja on realistinen tavoite. Jollain aikataululla nousunkin pitää olla tavoite, vaikka 1-sarjassa tuleekin lisää matkustamista ja kuluja”, Rautanen sanoo.

VIISI joukkuetta pelaa ennen joulua kaksinkertaisen sarjan eli yhteensä kahdeksan ottelua. G-lohkon muut joukkueet ovat LPK/Mafia ja LPK/OS (Kangasala), Lamminpään Korpi (Tre) ja Lempo-Volley (Lempäälä).

”Meillä on jokaiselle pelipaikalle kaksi hyvää vaihtoehtoa. Zoe pelasi viime kaudella enimmäkseen hakkurina, mutta meillä yleispelaajana. Sanni Aaltonen ja Julia Koskela ovat hakkureita”, Rautanen sanoo.

Koskela sekä Katri Lakso ovat uusista kotoisin Kauhavalta. Viime kauden joukkueesta jatkaa yhdeksän pelaajaa, Aaltonen oli tehokkain kaudella 2023–24 ja Maiju Hautanen toiseksi tehokkain. Myös lupaavasti esiintynyt keskipelaaja Liisa Kemppainen jatkaa.

Pirkat-LPK/OS (Kangasala). Naisten 2-sarjan lentopalloa Nuolialan koululla (Kouluportinkuja 5) su 6.10. klo 16.