PJK palaa liigaan siellä säilyäkseen – kausi käyntiin kahdella vieraspelillä

Antti-Petteri Mäkinen jatkaa tutulla kokoonpanolla pelaavan PJK:n päävalmentajana.

PJK tekee paluun Futsal-liigaan. Antti-Petteri Mäkinen (vas.) jatkaa päävalmentajana ja Mikke Lindroos pelaajana.
NELJÄ kautta miesten Futsal-liigassa historiansa aikana pelannut PJK aloittaa ensi lauantaina kovassa paikassa viidennen kauden, sillä Antti-Petteri Mäkisen valmentama joukkue kohtaa puolustavan mestarin Akaan vieraissa.

”Akaa, Kemi ja Mad Max ovat mitä ilmeisimmin kolme parasta joukkuetta. Sitten tulee keskiryhmä ja peräpäässä 5-6 joukkuetta ovat sellaisia, jotka voimme aivan hyvin voittaa”, Mäkinen linjaa.

PJK voitti viime kaudella Ykkösen ja nousi suoraan. Sarjajärjestelmä on nyt liigassa sama kuin viime kaudella eli 12 joukkueesta kahdeksan parasta pääsee pudotuspeleihin, 11:s karsii ja viimeinen putoaa Ykköseen.

PJK pelasi liigaa kolme kautta 2016–19 sekä 2020–21. Edellinen liigakausi päättyi neljänteen sijaan neljän joukkueen karsintasarjassa keväällä 2021.

”Alastaro nousi silloin karsintasarjasta liigaan, täksi kaudeksi se putosi takaisin suoraan Ykköseen”, muistaa joukkueenjohtaja Risto Hiltunen.

”MEILLÄ jatkaa käytännössä sama kokoonpano kuin mitä viime kaudella. Lopettaneita ei ollut, sen sijaan muutama nuori on nostettu mukaan. Lapualla viime kaudet pelannut Jere Nauska on uusi pelaaja”, Mäkinen selvittää.

Valmennuspuolelle on saatu vahvistusta, sillä Timo Lahti tuli maalivahtivalmentajaksi sekä tilastomieheksi.

”Kesällä treenattiin enemmän fysiikkaa kuin aiemmin. Kaksi pelasi kesällä jalkapalloa, molemmat palaavat lokakuussa kokoonpanoomme. Salibandyn joukkueiden siirtyminen uuteen halliin helpottaa myös meidän peliemme järjestämistä”, Hiltunen linjaa.

PJK on pelannut Ykkösessä 12 kautta ja on sen maratontaulukossa toisena.

Mäkinen oli kaudella 2016–17 PJK:n paras maalintekijä. Neljän kauden paras on ollut Antti Ala-Myllymäki 49 maalilla. Miikka Möröllä on liigassa 44 maalia. Molempien paras kausi on ollut 2020–21, kun Ala-Myllymäki teki 20 ja Mörö 16 maalia.

He olivat myös viime kaudella Ykkösessä tehokkaita, Mörön saldo oli 17+13=30 ja Ala-Myllymäen 15+15=30. Tehokas oli myös Roni Pekki saldolla 16+9=25.

Ensimmäinen liigan kotiottelu PJK-GFT Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella (Urheilutie 10) la 19.10. klo 17.