Seurakunta pohtii ensi vuoden toimintaa: Pappila rakennustyömaana, huolta vapaaehtoisten jaksamisesta, kerhomummoja etsitään…

Lasta odottavien perheiden tukeminen koetaan tärkeäksi, koska Pirhan järjestämä neuvoloiden perhevalmennus on lopetettu.

Pappilan uuden toimintarakennuksen teko on Pirkkalan seurakunnan suurin investointi ensi vuonna. Kuvassa oleva nykyinen päärakennus puretaan. Kuva: Sebastian Stenvall
PIRKKALAN seurakunnassa on menossa ensi vuoden toiminnan ja talouden suunnittelu. Kirkkoneuvosto sai 27. elokuuta kokouksessaan katsauksen siitä, mitä ensi vuonna on odotettavissa ja erityisesti huomioitava.

Vuoden suurin investointi on Pappilan toimintarakennus. Rakentamistyö käsittää myös vanhan Pappilan purkamisen. Muun muassa kesän nuorteniltojen paikka on ratkaistava, kun Pappila on rakennustyömaana.

Perhetoiminnassa lasta odottavien perheiden tukeminen koetaan tärkeäksi, koska Pirhan järjestämä neuvoloiden perhevalmennus on lopetettu.

Päiväkerholaisten määrä on noussut Pirkkalan seurakunnassa, ja tavoitteena on vahvistaa sukupolvien kohtaamisia löytämällä kerhomummo tai -vaari jokaiseen ryhmään.

Diakoniatyössä tavoitteena on monikulttuurisen ja maahanmuuttajatyön kehittäminen ja perheiden hyvinvoinnin tukeminen.

Ensi vuonna järjestetään perheleiri ja aikuisten retki Viron ystävyysseurakuntaan Valjalaan sekä kuoroleiri Valjalasta Pirkkalaan.

Seurakunta aikoo saada ensi vuonna valmiiksi uuden strategian. Yksi tavoite on monipuolinen, erilaiset elämäntilanteet ja ikävaiheet huomioiva hengellisesti syvällinen ja hoitava sekä inhimillisesti lämmin jumalanpalveluselämä.

Seurakunnassa valmistaudutaan televisiojumalanpalvelukseen ja Pirkkalan kirkon urut täyttävät 30 vuotta. Konserttitoimintaa aiotaan miettiä uudelleen.

Lähetysmyymälä-kahvila Sirpakassa on huoli vapaaehtoisten riittävyydestä ja jaksamisesta. Seurakunta pyrkii siihen, että vapaaehtoisten määrä ei vähene ja jatkuvuus turvataan.

Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle on tulossa uusi viestinnällinen ilme. Tämä on tuomassa seurakunnille mahdollisesti uuden logon.