Pian 99-vuotias Pirkkalan ainoa sotaveteraani jakoi muistojaan Huovin ja Lepomoision omakotiyhdistyksen juhlassa

Yhteisöllisyyden parantaminen asukkaiden kesken on jatkossakin keskeinen osa 70-vuotiaan yhdistyksen toimintaa.

Erkki Kare piti mikrofonia, kun sotaveteraani Yrjö Kaltti kertoi muistoistaan Huovin ja Lepomoision omakotiyhdistyksen 70-vuotisjuhlassa. Lepomoisiossa asuva Kaltti täyttää tulevana sunnuntaina 99 vuotta. Kuva: Timo Taskinen
HUOVIN ja Lepomoision Omakotiyhdistys ry:n 70-vuotisjuhlaa vietettiin sunnuntaina 15. syyskuuta Kirkonkylän koululla.

Juhla alkoi yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Kareen puheella. Omakotiyhdistyksen tarkoituksena on alusta asti ollut luoda yhdyssiteitä alueen asukkaiden välille ja valvoa jäsentensä yhteisiä etuja. Yhdistys on pyrkinyt myös uudistumaan vuosien varrella. Eräs uusi toimintamuoto on tänä vuonna perustettu Huovi ja Lepomoisio -niminen Facebook-ryhmä. Lopuksi Kare kiitti kaikkia yhdistyksessä toimineita. Hän myös kehotti kaikkia alueen asukkaita tulemaan mukaan yhdistyksen toimintaan: ”yhdistys on tarkoitettu kaiken ikäisille ja sen toimintaan voi osallistua hyvin monilla eri tavoilla”.

Tervehdysten vastaanoton jälkeen oli vuorossa koskettava musiikkiesitys, josta vastasi 14-vuotias lepomoisiolainen pianotaituri Varpu Kaikkonen.

Kirkonkylän koululla pidetyissä juhlissa kuultiin musiikkiesitys ja puheita. Kuva: Timo Taskinen

Pormestari Marko Jarva kertoi puheessaan Pirkkalan ajankohtaisista asioista ja painotti yhdistysten tekemän työn tärkeyttä yhteisöllisyyden parantamiseksi.

Jorma Törnblom piti kiinnostavan esityksen Huovin ja Lepomoision alueen sekä omakotiyhdistyksen historiasta.

Risto Nikkanen jakoi kahvituksen aikana muistojaan Huovin alkuajoilta.

Juhlaväki sai myös kuunnella Pirkkalan ainoan elossa olevan sotaveteraanin, Lepomoisiossa asuvan Yrjö Kaltin mukaansatempaavia muisteluita.

Teksti: Sanna Kare