Pirkkalan kuntakeskuksen Alkossa on kärsitty toistuvista varkauksista – Juoksuviinoja haettiin pitkin kesää

Alko-yhtiön turvallisuuspäällikkö vahvistaa Suupan myymälässä tapahtuneen kesän aikana useita varkauksia.

Pirkkalan kuntakeskuksen Alko sijaitsee Suupantorin laidalla samassa rakennuksessa Salen kanssa.
PIRKKALAN kuntakeskuksen Alkossa on kärsitty toistuvista myymälävarkauksista.

Pirkkalaisen saaman lukijan vinkin mukaan Alkon myymälästä Suupalla haettiin ja yritettiin hakea niin sanottuja juoksuviinoja useaan kertaan kesän aikana. Varkaiden tapana oli jättää auto Alkon lähettyville parkkipaikalle tai kevyen liikenteen väylälle, mennä sisään kauppaan ja hetken päästä palata autolle juosten syli täynnä viinapulloja, lukija kertoo.

Varkaudet eivät jääneet vain kesään, vaan lukijan mukaan myymälään tehtiin keskiviikkona 11. syyskuuta peräti kaksi varkautta tai varkauden yritystä saman päivän aikana.

ALKON viestintä ohjasi haastattelupyynnön yhtiön turvallisuuspäällikölle Hannu Huuhtaselle. Hän vahvistaa, että Pirkkalan keskustan Alkossa on tapahtunut kesän aikana useita varkauksia. Yksittäisiä tapauksia hän ei kommentoi.

”Pitää paikkansa, että tällaista on kesän aikana tapahtunut, mutta on sitä tapahtunut myös ennen kesää. Mitään dramaattista muutosta ei ole tapahtunut”, Huuhtanen sanoo.

Huuhtanen kertoo, että kaikki varkaudet on ilmoitettu poliisille. Keskustan Alkon varkauksien takana on Huuhtasen mukaan eri-ikäisiä ja ”vaihtelevia tekijöitä”. Kyse ei siis ole vain yhden ja saman varkaan toistuvista vierailuista.

Onko Pirkkalan keskustan Alkossa ryhdytty joihinkin toimiin varkauksien vuoksi?

”Kyllä me siellä, kuten kaikissa muissakin myymälöissä, reagoimme tilanteisiin. Meillä on erilaisia turvallisuusratkaisuja ja vartiointiratkaisuja, minkä avulla tässäkin tapauksessa ollaan reagoitu”, Huuhtanen sanoo.

PIRKKALASSA toimii Alko myös Partolassa Citymarketin yhteydessä. Huuhtasen mukaan sielläkin on ollut varkauksia, mutta ei yhtä usein kuin kuntakeskuksen Alkossa.

Kyse ei ole vain pirkkalalaisesta ilmiöstä. Huuhtanen kertoo varkauksien aiheuttavan päänvaivaa Alkolle ja kaikille muillekin kauppaketjuille valtakunnallisesti.