Pirkkala muisti MM-kultaa voittanutta Eveliina Salosta – tästä syystä hän on ”maailman onnellisin frisbeegolfin maailmanmestari”

Frisbeegolfin maailmanmestaruuden voittanutta Eveliina Salosta juhlistettiin Pirkkalan kunnan järjestämillä mestaruuskahveilla.

Pormestari Marko Jarva onnitteli frisbeegolfin maailmanmestari Eveliina Salosta Pirkkalan kunnan järjestämässä mestaruuskahvitilaisuudessa.
KAHVILA Seela Pirkkalan Rantaniityssä on syyskuisena iltapäivänä täyttynyt juhlahumusta, jonka keskipisteenä on frisbeegolffari Eveliina Salonen.

Takamaalla Pirkkalassa asuva Salonen voitti elokuun lopulla frisbeegolfin maailmanmestaruuden Yhdysvalloissa. Saavutus on historiallinen, siltä lajin MM-kultaan ei ole kyennyt aikaisemmin yksikään toinen suomalainen.

Kunnan keskiviikkona järjestämään mestaruuskahvitukseen on siten totisesti aihetta, ja voiton kunniaksi pöytään on katettu tuhtia mansikkakakkua.

MM-voiton myötä entistä useammat tunnistavat kultaa Pirkkalaan tuoneen frisbeegolffarin. Sen huomaa myös Seelassa, jossa tutut ja tuntemattomat pysähtyvät toivottamaan kahvipöydän ääressä istuvalle Saloselle onnea maailmanmestaruudesta.

”Ennen se oli sitä, että frisbeegolffarit tunnistivat. Nyt muutkin, jotka eivät välttämättä ole lajia kokeilleet, ovat kiinnittäneet huomiota. Mielestäni se on aika siisti juttu”, Salonen kertoo.

PIRKKALAN kunnan puolelta maailmanmestaria olivat Seelassa onnittelemassa pormestari Marko Jarva, kansliapäällikkö Jaakko Joensuu, vapaa-aikapäällikkö Tero Saatsi ja johdon sihteeri Jaana Laine-Ojanen.

Pormestari Jarva kertoo kuulleensa, että lapset olivat jokaisessa pihassa heittelemässä frisbeetä Salosen voiton jälkeen.

”Tällaisen vaikutuksen sinä olet tällaisen pirkkalalaisiin nuoriin olet tehnyt”, hän sanoi puheessaan Saloselle.

Jarvan mukaan Salosta voi kutsua nyt ”maailman onnellisimmaksi frisbeegolffariksi” – onhan Suomi valittu monta kertaa maailman onnellisimmaksi maaksi ja Pirkkala puolestaan sen onnellisimmaksi kunnaksi. Nyt sen tähtenä loistaa hymyilevä maailmanmestari Salonen.

Ensi vuonna frisbeegolfin MM-kilpailut järjestetään Tampereella ja Nokialla, joten Salonen pääsee puolustamaan maailmanmestaruutta kotikonnuillaan.
MAAILMANMESTARUUDEN jälkeinen aika on ollut Eveliina Saloselle melkoista ruljanssia. Historialliseen saavutukseen yltänyt takamaalainen on nähty voiton jälkeen muun muassa televisiossa Ylen aamussa.

”Onhan se uutta ja erilaista kuin mihin on tottunut”, Salonen kertoo. ”Olen aina ollut nöyrä, enkä halua, että minusta tehdään mitään numeroa”, hän sanoo.

Pirkkalan kunnan järjestämät mestaruuskahvit olivat silti Saloselle mieluinen tapahtuma.

”Tuo oli hauska! Rentoja tyyppejä – ei ollut liian virallista.”

ALKUPERÄISEN suunnitelman mukaan Salosen oli tarkoitus olla lokakuun loppuun asti Yhdysvalloissa, mutta mestari pääsi juhlistamaan voittoaan Suomeen.

”Sain mahdollisuuden tulla Suomeen juhlimaan kavereiden ja perheen kanssa. Se on ollut minulle tärkeä juttu”, hän kertoo.

Frisbeegolffarin kausi ei ole suinkaan ohi, sillä hän suuntaa lähiaikoina jälleen kilpailemaan Yhdysvaltoihin. Reissun on määrä kestää noin viisi viikkoa. Sen jälkeen on noin kolmen kuukauden tauko kisaamisesta.

Ensi kesänä Salonen pääsee puolustamaan maailmanmestaruuttaan Nokialla ja Tampereella järjestettävissä MM-kilpailuissa.

”Perhe ja kaverit pääsevät katsomaan ja se, että olen vielä hallitsevana mestarina siellä. Se kuulostaa jotenkin uskomattomalta.”

Frisbeegolfin maailmanmestaria olivat Pirkkalan kunnan puolelta onnittelemassa kansliapäällikkö Jaakko Joensuu (vas.), pormestari Marko Jarva, vapaa-aikapäällikkö Tero Saatsi ja kuvasta puuttuva johdon sihteeri Jaana Laine-Ojanen.