Korona- ja influenssarokotuksia voivat nyt varata 75 vuotta täyttäneet – katso ohjeet, miten toimia Pirkkalassa

KAIKKI 75 vuotta täyttäneet pirkanmaalaiset voivat nyt varata ajan korona- ja influenssarokotukseen. Jo aiemmin ajanvaraus avautui 80 vuotta täyttäneille ja voimakkaasti immuunipuutteisille. Edelleen myös he voivat varata ajan rokotuksiin.

Rokotusajan voi varata digitaalisesti kirjautumalla OmaPirha-palveluun. Ajan voi varata myös omalta terveysasemalta puhelimitse. Pirkkalassa rokotuksen ajanvarausnumero on 03 3845024 ja ajanvaraus palvelee ma-to kello 8-16 ja perjantaisin 8-15.

Muiden Pirkanmaan kuntien rokotusajanvarausnumerot löytyvät osoitteesta pirha.fi/koronarokotukset.

75–79-vuotiaat saavat korona- ja influenssarokotuksen syys-lokakuussa pääsääntöisesti samalla käynnillä. Influenssarokotteet tulevat sosiaali- ja terveysasemille 27. syyskuuta, joten jos rokotusaika on ennen tätä, käynnillä annetaan koronarokote ja varataan uusi aika influenssarokotukseen.

Joissain kunnissa järjestetään myös rokotuspäiviä, jolloin rokotteen saa ilman ajanvaraus. Lisätietoa näistä löydät osoitteesta pirha.fi/koronarokotukset.

Yli 80-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille influenssarokotus annetaan erikseen marraskuusta alkaen, sillä influenssarokotteen suojateho etenkin suurimmassa riskissä olevien parissa voi hiipua nopeasti, eikä rokotetta sen vuoksi kannata antaa vielä alkusyksyllä.

Loka-marraskuussa rokotetaan 65 vuotta täyttäneitä ja riskiryhmiin kuuluvia yli 18-vuotiaita. Ajanvaraus näiden ryhmien korona- ja influenssarokotuksiin käynnistyy lokakuun alussa.

Rokotusaikoja ei voi varata digiklinikalla.

OmaPirha-palveluun pääset tästä linkistä.

Juttua korjattu 18.9. klo 9.45: Ajanvarausnumero palvelee maanantaista torstaihin kello 8-16, ei kello 8-18 kuten jutussa aiemmin luki. Perjantain kellonajoissa ei ollut virhettä.