Autoilija pakeni poliisia useiden kuntien alueella tiistaina – kävi kääntymässä Pirkkalan kohdalla, pakeni lopulta järveen

Pakenijan epäillään aiheuttaneen useita vaaratilanteita vilkkaan liikenteen keskellä.

HENKILÖAUTON kuljettaja pakeni poliisia Nokian ja Pirkkalan alueella tiistaina iltapäivällä.

Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että poliisipartio päätti pysäyttää tiistaina kello 15.30 aikaan Nokian Kolmihaarankadulla henkilöauton liikennetarkastusta varten. Auton kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut poliisin pysäytysvaloa vaan lähti karkuun Pirkkalan suuntaan. Kuljettaja pakeni poliisia huomattavalla ylinopeudella, puikkelehti liikenteessä ja teki useita vaarallisia ohituksia.

Autoilija ajoi ensin Tampereen läntistä ohitustietä Pirkkalan suuntaan, mutta kääntyi Kurikan kohdalla takaisin tulosuuntaansa. Sen jälkeen kuski jatkoi pakenemista 12-tietä kohti Sastamalaa ja siitä Tottijärven risteyksestä kohti Vesilahtea.

Poliisi yritti useita kertoja pysäyttää ajoneuvon eri keinoin, kuten piikkimattoa käyttäen. Tehtävään osallistui useita poliisin partioita.

Kuljettajan pako päättyi lopulta Vesilahden Hintsalan alueelle, missä hän pakeni ensin maastoon ja lopulta järveen. Poliisi tavoitti epäillyn rannasta ja hänet otettiin kiinni.

Takaa-ajon aikana yksi poliisiauto ja pakenevan kuljettajan käyttämä henkilöauto vaurioituivat vähäisesti.

AJONEUVON kuljettajan epäillään aiheuttaneen paetessaan useita vaaratilanteita vilkkaassa liikenteessä. Takaa-ajon aikana yksi poliisiauto ja pakenevan kuljettajan käyttämä henkilöauto vaurioituivat vähäisesti. Poliisin tiedossa ei ole, että sivullisille olisi aiheutunut vahinkoa. Henkilövahinkoja tilanteesta ei tullut.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena. Lisäksi tekoon liittyy lievempiä rikosnimikkeitä.

Auton kyydissä oli yksi matkustaja, joka on myös otettu kiinni. Hänen osallisuuttaan tapahtuneeseen selvitetään.