Lentopallojuoniorit kokoontuvat viikonloppuna Pirkkalaan – ”Pirkanmaalta on puuttunut Pirkat-turnauksen kaltainen tapahtuma”

Pirkat-turnaukseen saapuu eri ikäluokkien juniorijoukkueita. Pirkkain lentopallotoiminta on ollut viime vuosina kasvussa.

Tulevan Pirkat-turnauksen osallistujamäärä oli järjestäjille iloinen yllätys. Kuva Pirkkain B-tyttöjen pelistä viime kaudelta. Kuva: Rami Myllymaa
PIRKKALAAN saapuu tulevana viikonloppuna suuri määrä lentopallojunioreita, kun Pirkat järjestää lentopallon Pirkat-turnauksen. Kyseessä on eri ikäluokkien juniorijoukkueita kokoava turnaus, johon on ilmoittautunut yhteensä 86 joukkuetta 25:sta seurasta. Pelejä on kattavasti eri ikäluokista E-junioreista A-juniorijoukkueisiin.

Turnauksen pelit järjestetään pääosin Pirkkalassa, mutta runsaan osallistujamäärän takia osa peleistä pelataan Tampereella Koivistontien koulutalolla. Pirkkalassa pelipaikkoja ovat vapaa-aikakeskuksen uusi ja vanha puoli, Soljan lastentalo, Toivion koulu, Kirkonkylän koulu ja Nuolialan koulu.

Pirkkain lentopallotoiminta on ollut vahvassa kasvussa viime vuosina. Seuralla on joukkueita lähes kaikissa ikäluokissa, ja Pirkat on tällä hetkellä lentopallon lisenssien määrässä Suomen viidenneksi suurin seura noin 250:llä pelaajalla.

Seura haluaa toiminnan kasvun myötä tarjota mahdollisuuden osallistua ennen varsinaisen sarjakauden alkua turnaukseen, jossa on tarjolla useita sarjavaihtoehtoja.

”Juniorilentopallossa on ollut selkeä tarve järjestää Pirkanmaalla kauden alla turnaus, jossa on sarjoja sekä tytöille että pojille. Vastaavia turnauksia on järjestetty muualla Suomessa, mutta Pirkanmaalta on puuttunut Pirkat-turnauksen kaltainen tapahtuma. Odotimme turnauksen herättävän kiinnostusta, mutta 86 joukkueeseen kohonnut osallistujamäärä on iloinen yllätys ja kertoo juniorilentopallon suosiosta”, Pirkkain lentopallon valmennuspäällikkö Tuomas Tihinen toteaa.