Meidän Pirkkala houkutti tuhatlukuisen yleisön tutustumaan kunnan uusiin rakennuksiin

Suupantori Pirkkalan keskustassa oli täynnä väkeä pormestari Marko Jarvan avatessa puheellaan Meidän Pirkkala -tapahtuman. Kuva: Pirkkalan kunta

PERINTEINEN Meidän Pirkkala -tapahtuma kokosi viime torstaina kunnan arvion mukaan noin tuhat kuntalaista tutustumaan paikkakunnilla oleviin kunnan palveluihin ja tiloihin ja järjestöjen toimintaan.

Tapahtuma tarjosi monipuolista ohjelmaa tällä kertaa kunnantalo Tiiman ja sen vieressä olevan koulun- ja vapaa-aikakeskuksen keskittymässä. Aiemmin Meidän Pirkkalaa on vietetty vapaa-aikakeskuksen sisällä ja urheilukentän maastossa.

Pirkkalan keskustaan on valmistunut tänä vuonna kokonainen joukko uusia julkisia rakennuksia.

Niistä kuntalaiset pääsivät tutustumaan jo tuttuun punaiseen kunnantaloon Tiimaan, avajaiset pitäneeseen nuorisotila Nuppuun, koulukampuksen Verso-rakennuksessa sijaitsevaan kulttuurin ja muiden tapahtumien Pirkkala-saliin sekä vapaa-aikakeskus Varpun laajennusosaan.

Meidän Pirkkala -päivän vieraat pääsivät halutessaan käymään myös kunnantalo Tiiman kattoterassilla. Kuva: Pirkkalan kunta

Verso-rakennuksessa toimii myös Vähäjärven koulu. Koulunkäynti siellä alkoi elokuussa koko rakennuksen osalta. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin julkisen rakennuksen hanke Pirkkalassa.

Pirkkala-salin toiminta alkaa syyskaudella vaiheittain ensin kunnan omilla tapahtumilla. Vuodenvaihteen jälkeen tapahtumia voivat järjestää salissa muutkin tahot.

Lämpimän sään myötä eri tapahtumapaikoilla oli tasaisesti kävijöitä tapahtuman loppuun saakka, kertoo kunta tiedotteessaan.

Kunnantalo Tiimassa oli erityisen vilkasta kahvitarjoilun myötä. Avoimet ovet tarjosivat mahdollisuuden käydä kattoterassilla katsomassa kuntakeskuksen maisemia. Tiiman aukiolla ja Suupantorilla kuntalaiset kävivät aktiivisesti kiertämässä ja jututtamassa kunnan eri toimijoita. Suupantorilta oli myös kätevä poiketa tutustumaan pääkirjaston ja Galleria 2:n ohjelmatarjontaan.

”Suupantorilla puhallinorkesterin alkutahdit ja pormestarin tervehdys käynnistivät varsinaisen markkinatunnelman. Oli hienoa myös nähdä, miten runsaslukuisesti kuntalaiset ottivat punaisen Tiimatalon omakseen”, iloitsi kunnan osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Kati Tuokkola.

Kunnantalon tapahtumatorilla väki sai nauttia ohjelmasta ja tutustua esittelypisteisiin. Kuva: Pirkkalan kunta