Kunta ostaa vuokralla toimineen Nuolialan päiväkodin rakennuksen, jonka seinän kaatuminen kohautti vuonna 2008

"Selvästi edullisempi vaihtoehto", toteaa talousjohtaja.

Pirkkalan kunta lunastaa itselleen rakennuksen, missä Nuolialan päiväkoti on toiminut noin 15 vuoden ajan vuokralla. Vuonna 2008 Pirkkalainen-lehti kertoi etusivullaan, kuinka kova tuuli kaatoi päiväkodin rakenteilla olleen seinän.
PIRKKALAN kunta ostaa itselleen Nuolialan päiväkotitilat, joissa kunta on toiminut tähän asti leasing-vuokralaisena.

Kaupan kustannus on 3,6 miljoonaa euroa.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina asiaa koskevan kauppakirjaluonnoksen allekirjoitettavaksi.

Kunta vuokrasi tilat 20 vuodeksi vuonna 2007 Nordisk Renting Oy:lta, joka rakennutti päiväkodin.

Sopimuksessa oli optio, jonka mukaan kunta voi halutessaan ostaa tilat omaksi kesken vuokra-ajan vuosina 2023-2025.

Kunta teki laskelman, jonka mukaan tilojen osto on sille nyt edullisempaa kuin vuokrausvaihtoehto.

Kaupan kustannus 3,6 miljoonaa euroa koostuu Nordisk Rentingille maksettavasta pienestä kauppahinnasta ja Pirkkalan kunnan yhtiölle myöntämästä lainasta.

”Vaikka lunastaminen lisää hieman kunnan lainannostotarvetta, on se kokonaistaloudellisesti katsoen selvästi edullisempi vaihtoehto”, sanoo Pirkkalan kunnan talousjohtaja Tommi Ruokonen.

”Syynä on se, että kunta saa rahoitusta vuokrasopimusta edullisemmalla marginaalilla, eikä vuotuinen indeksiehto enää kasvata vuokrakustannuksia”, Ruokonen perustelee.

PÄIVÄKOTI avattiin vuonna 2009.

Talon rakennusaikana Pirkkalaisen etusivulla kerrottiin kohauttavasta tapahtumasta, kun rakenteilla ollut päiväkodin seinä kaatui kovassa tuulessa Naistenmatkantien varressa toukokuussa 2008.

Naistenmatkantie varressa ihmeteltiin Nuolialan rakenteilla olleen päiväkodin kaatunutta seinää 11. toukokuuta vuonna 2008. Onneksi kukaan ei jäänyt alle.

Syyksi todettiin puutteellinen elementtien tuenta. Työmaan vastaavan mestarin mukaan tapaus oli ainut kerta hänen urallaan. Työmaalla oli rakentajia, mutta kukaan ei loukkaantunut.

”Rytinää kesti puolisen minuuttia”, kertoivat vieressä olleet rakentajat Pirkkalaisen uutisessa.

Artikkelia on päivitetty tiistaina 3. syyskuuta kello 12.58 korjaamalla vuokraajayhtiön nimi oikeaan muotoon Oy (ei Ab) sekä poistamalla lause, jonka mukaan yhtiö olisi ilmoittanut päiväkodin vuokran korottamisesta. Päiväkotitilojen vuokra on ollut sidottu euribor-korkoon ja se vaihtelee sen mukaisesti.