Pirkkalalainen PJK-legenda Markus ”Manne” Lindroos on neljänsadan maalin mies – ”Huikea, käsittämätön saavutus pelata noin pitkään”

Markus Lindroos jalkapalloili PJK:n riveissä jo seuran historian ensimmäisellä kaudella. Hän uransa uransa edustusjoukkueissa jatkui aina vuoteen 2022 asti.

Markus Lindroosin pelinumero 20 jäädytettiin Killon kentän aitaan elokuussa M40-ikäluokan SM-turnauksen yhteydessä. Lindroos oli Puijon Palloa vastaan pelatusta ottelusta sivussa loukkaantumisen takia.

LIKI kolmekymmentä vuotta PJK:n edustusjoukkueissa, eri sarjatasoilla 600 ottelua ja niissä 400 maalia. Sellaisten lukujen miestä voi vailla vaaraa katteettomista ylisanoista kutsua paikalliseksi palloilulegendaksi.

Jalkapallo- ja futsalpelaaja Markus ”Manne” Lindroosin pitkää uraa kunnioitettiin elokuussa nostamalla PJK-ikonin paita komistamaan Killon kentän aitaa. Samalla jäädytettiin pelinumero 20. Juhlahetki järjestettiin osana M40-ikäluokan Pirkkalassa järjestettyä SM-turnausta, jossa isännät nappasivat upeasti pronssia.

Lindroosin paita nostettiin korkeuksiin ennen PJK:n ikämiesten ottelua Puijon Palloa vastaan. PJK:n alumnitoiminnan vastuuhenkilö Ville Maatsalo piti kentän reunalle asettautuneille pelaajille ja PJK-alumneille puheen, jonka jälkeen juhlakalu kutsuttiin pelaajajoukon eteen.

”Kiitos”, Lindroosin tokaisi ytimekkäästi saaden osakseen hyväntahtoisen naurunremakan.

Lindroos nostaa PJK-uransa kohokohdiksi nousun jalkapallon Kakkoseen ja futsalin liiganousun.

MARKUS Lindroosin taival PJK:n väreissä on yhtä vanha kuin seura itse. Ensimmäiset ottelunsa hän pelasi klubipaidassa vuonna 1994 eli samana vuonna kuin PJK on perustettu.

Ennen PJK:ta Pirkkalasta kotoisin oleva Lindroos ehti pelata Ilveksen junioreissa. Vastaperustettuun seuraan hän vaihtoi 14-vuotiaana eli juniori-ikäisenä. B-juniorien lisäksi Lindroos pääsi heti edustusjoukkueen matkaan, ja viimeiset pelinsä PJK:n edustuksen riveissä hän pelasi vuonna 2022.

”Huikea, käsittämätön saavutus pelata noin pitkään”, entinen pelikaveri Ville Maatsalo arvioi Lindroosin uraa.

Vanhan seurakaverin mukaan Lindroos on taitelija, joka on pystynyt kehittymään läpi pelivuosiensa.

”Silloin kun tulin edustusjoukkueeseen, ’Mannelle’ välillä jopa naureskeltiin, kun se hukkaili paikkoja”, Maatsalo kertoo, mutta kuvaa Lindroosin menneen jatkuvasti ”huikeasti eteenpäin”. Lindroos pystyi pitämään tasonsa ja vielä parantamaankin, vaikka sarjatasot vaihtuivat.

PJK:n alumnit olivat runsaslukuisena joukkona seuraamassa Lindroosin paidan jäädytysjuhlallisuuksia ja PJK:n ikämiesten otteita SM-turnauksessa.

LINDROOSIN mittavan PJK-uran aikana seuran historiaan on ehtinyt mahtua monta ylä- ja alamäkeä. Ikimuistoisimmat hetket liittyvät joukkueen saavutuksiin.

”Nousu kakkosdivariin ja futsalissa tietysti liigapaikka”, Lindroos pohtii uransa kohokohtia.

Maaliverkko heilui tiuhaan tahtiin PJK:n paidassa myös Kakkosessa eli Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, jossa PJK pelasi kaudella 2009. Omaa kieltään maaliahneudesta kertoo myös käsittämätön 400 PJK:ssa tehdyn osuman saldo.

Lindroosia aivan PJK-uran alussa valmentaneen Pertti Hirvelän mukaan PJK-legendassa olisi ollut ainesta ammattilaiseksi asti.

”Jos ’Mannelle’ olisi joku nuoruudessa saanut motivaation kohdallensa, se olisi pelannut mestaruussarjassa”, hän arvioi.

Markus Lindroos on kuitenkin pysynyt läpi vuosien uskollisena PJK:lle. Hänen mukaansa pelaaminen on ollut mukava harrastus ja hyvää vastapainoa työlle. Muuallekin on kysytty, mutta hän ei ole halunnut vaihtaa seuraa.

”Se on vain PJK”, hän linjaa.