Pirkkalassa asuva frisbeegolfin MM-voittaja Eveliina Salonen palasi Suomeen ja lähti heti harrastamaan toista lajia – ”Aion pelata sitä paljon”

Lupaus kaverille sai tuoreen maailmanmestarin palaamaan jo nyt Suomeen.

Voittajan on helppo hymyillä. Eveliina Salonen voitti frisbeegolfin MM-kultaa Yhdysvalloissa sunnuntaina. Kuva: Disc Golf Pro Tour
PIRKKALALAINEN Eveliina Salonen palasi tiistaina Suomeen frisbeegolfin tuoreena maailmanmestarina. Hän ehtii viettää kotimaassa noin kaksi viikkoa ennen seuraavia kilpailuja.

”Lähden takaisin Yhdysvaltoihin 14. syyskuuta. Vermontissa ovat seuraavat major-kisat 19.–22. syyskuuta. Sitten ollaan siellä lokakuun loppuun saakka kilpailemassa”, Pirkkalan Takamaalla asuva Salonen kertoi keskiviikkona.

Salonen aikoo viettää reilun kahden viikon jakson monipuolisesti.

”Pelasin jo kesällä paljon golfia ja kiersin kierroksen keskiviikkona aamuyhdeksästä lähtien. Aion pelata sitä paljon, sitten vietän puhdasta lomaa ja myös harjoittelen omaa lajia”, Salonen pohtii.

”Olin luvannut yhdelle kaverille palaavani Suomeen, jos voitan mestaruuden.”

Eveliina Salonen
ETÄISYYDET Yhdysvalloissa ovat suuret. Saloselta kului maanantaina noin kahdeksan tuntia ajomatkaan Virginian Lynchburgista New Yorkiin, mistä lähti lento Helsinkiin.

”Helsingissä oli perhettä vastassa. En ilmoittanut tuloaikaa liittoon enkä juuri muuallekaan, pidin matalaa profiilia”, Salonen sanoo.

SALONEN oli ilmoittautunut Michiganissa 5.–8. syyskuuta pidettävään kilpailuun, mutta hän perui osallistumisensa.

”Olin luvannut yhdelle kaverille palaavani Suomeen, jos voitan mestaruuden. Siksi peruin tuon yhden kilpailun. Talven vietän Suomessa, uusi kilpailukausi alkaa Yhdysvalloissa helmikuun lopulla”, Salonen selvittää.

Maailmanmestarina saatat saada kutsun joulukuun alussa Linnan juhliin?

”Tietenkin menen, jos kutsutaan. Se olisi huikeaa. Ensi kesänä on sitten vuorossa Tampereella ja Nokialla MM-kisat, tuskin maltan odottaa”, Salonen sanoi.

Lue myös: Frisbeegolfin tuore maailmanmestari Eveliina Salonen kisaa ensi vuonna MM-tittelistä kotiseudullaan

Lue myös: Maailmanmestaruus Pirkkalaan! Eveliina Saloselle Yhdysvalloista kultaa

Lue myös: Pirkkalalainen Eveliina Salonen on frisbeegolfin supertähti, joka on nähnyt läheltä lajin räjähdysmäisen kasvun – urallaan hänellä on vielä yksi unelma