Yhdistykset ja ryhmät Pirkkalastakin voivat nyt hakea apua lasten ja nuorten harrastamiseen – potissa kaikkiaan 30 000 euroa

Haettavana on nyt avustuksia kaikenlaisen lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi. Arkistokuva.
LÄHITAPIOLA lahjoittaa tänä syksynä lasten ja nuorten harrastustoimintaan 30 000 euroa, joka jaetaan 30 harrasteryhmälle, kullekin tuhat euroa.

Lahjoitusta voivat hakea voittoa tavoittelemattomat, yleishyödylliset rekisteröidyt yhdistykset (ry), esimerkiksi urheilu- ja liikuntaseurat, musiikki-, taide- ja kulttuuriryhmät sekä vaikkapa kädentaitoja ja erätaitoja harrastavat yhdistykset, joiden toiminta on jatkuvaa.

Yhdistysten tulee tarjota alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja sijaita LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella: Hämeenkyrö, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Virrat, Ylöjärvi.

”Tavoitteena on auttaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan parissa toimivia yhdistyksiä tärkeässä tehtävässään”, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Minna Metsälä.

LAHJOITUSMALLI on kolmivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa yhdistykset voivat ilmoittautua LähiLahjoituksen hakijoiksi.

Toisessa vaiheessa järjestetään yleinen äänestys verkossa. Annettujen äänien perusteella valitaan kaksikymmentä lahjoituksen saajaa, joista kymmenen tulee sijaita Tampereella ja kymmenen muualla LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella.

Kolmannessa vaiheessa loput kymmenen lahjoituksen saajaa valitsee LähiTapiola Pirkanmaan henkilöstöstä koottu valintaraati.

”Hakemuksia lukiessa tulee aina niin hyvä mieli, mitä kaikkea pienelläkin tuella voidaan mahdollistaa”, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Taina Hiltunen.

”Kannustamme kaikkia yhdistyksiä ilmoittautumaan mukaan, ja äänestysvaiheen koittaessa kaikkia myös äänestämään omaan suosikkiaan”, Hiltunen vinkkaa.

Lahjoituksen turvin on toteutettu esimerkiksi edullisempia harrastamisen kustannuksia tai maksutonta matalan kynnyksen toimintaa, välinehankintoja, leiri- tai kilpailumatkoja, koulutuksia, valmennuksia tai palkattu lisää ohjaajia.

Lahjoituksia voi hakea 15.9. asti. Lisätietoja LähiTapiolan kotisivuilla.