”Pirkkala ei missään nimessä ole jäämässä ilman” – Posti etsii uutta paikkaa asiakaspalvelulleen, kun Partolan Prismassa oleva suljetaan

Postin Juuso Kutila vakuuttaa, että Posti haluaa asiakaspalvelupisteen Pirkkalaan tulevaisuudessakin.

Partolan Prismassa on ainoa Postin asiakaspalvelupiste Pirkkalassa. Vieressä on pitkät rivit Postin pakettiautomaatteja.
”PIRKKALA ei missään nimessä ole jäämässä ilman meidän henkilökohtaisen palvelun tarjontaamme”, sanoo Juuso Kutila. Kutila vastaa Postin palvelupisteverkoston operatiivisesta toiminnasta.

Posti ja Pirkanmaan Osuuskauppa (POK) tiedottivat tiistaina, että Postin asiakaspalvelupisteet POK:n tiloissa suljetaan keväällä 2025. Suljettavien 23 toimipaikan joukkoon kuuluu Pirkkalan ainoa posti, joka toimii Partolan Prisman aulassa.

Kutila vakuuttaa, että Postilla on vakaa aikomus saada uusi asiakaspalvelupiste Pirkkalaan.

”Meillä on käynnissä kumppanikartoitusta ja neuvotteluja siitä, että tullaan henkilökohtainen palvelupiste varmasti Pirkkalaankin saamaan.”

Kumppanikartoituksella Posti yrittää löytää toimijoita, esimerkiksi kauppaketjuja ja yksittäisiä yrityksiä, joiden tiloihin tai yhteyteen asiakaspalvelupisteitä voitaisiin sijoittaa. Paikkoja etsitään ympäri Pirkanmaata.

”Pirkkalassa on kyseisellä alueella paljon hyviä vaihtoehtoja. Varmasti löydämme niistä suunnittelun edetessä hyvän ratkaisun myös Pirkkalaan. Vielä emme voi avata sen enempää, mutta pidämme kyllä pirkkalalaiset ajan tasalla uusista palveluista ja niiden muutoksista”, Kutila lupaa.

Tavoitteena on, että Pirkkalan postin uusista kuvioista saadaan tiedotettua kevääseen 2025 mennessä.

SYYNÄ POK:n postien sulkemiselle on POK:n ja Postin tiedotteiden mukaan kulutuskäyttäytymisen muutos. Kutila ei avaa tarkemmin sitä, tuliko toive asiakaspalvelupisteiden sulkemisesta Pirkanmaan Osuuskaupalta vai Postilta vaan sanoo, että päätökseen päädyttiin yhdessä.

Vaikka moni hakee ja lähettää pakettinsa mieluiten automaatilla, on kasvokkaiselle asiakaspalvelulle Kutilan mukaan edelleen iso tarve. Kaikki paketit eivät sovi koonsa tai muotonsa vuoksi automaatteihin, eikä automaattien avulla voi myöskään lähettää kirjeitä tai kortteja.

Posti suunnittelee uusien asiakaspalvelupisteiden lisäksi myös pakettiautomaattien verkoston kasvattamista. POK:n kanssa Posti jatkaa yhteistyötä olemassa olevien automaattien laajentamiseksi ja uusien automaattien perustamiseksi sisä- ja ulkotiloihin.

Pirkkalassa Postin pakettiautomaatit ovat keskittyneet pitkälti Partolaan. Automaatteja löytyy niin Prismasta, Citymarketista kuin Verkkokauppa.comistakin. Lisäksi pakettiautomaatteja on Abc-asemalla ja Suupalla K-Supermarketissa.

Lue myös: Pirkkalan ainoa posti suljetaan – tilalle pakettiautomaatteja