Frisbeegolfin tuore maailmanmestari Eveliina Salonen kisaa ensi vuonna MM-tittelistä kotiseudullaan

"Siellä on varmaan ollut voiton jälkeen kaikenlaista hulinaa", Suomen Frisbeegolfliiton toiminnanjohtaja Tapani Aulu sanoo.

Eveliina Salonen pääsee ensi kesänä puolustamaan maailmanmestaruutta kotikulmillaan. Kuva: Sebastian Stenvall

PIRKKALAN Takamaalla asuva Eveliina Salonen ylsi viime sunnuntaina huikeaan saavutukseen, kun hän voitti Yhdysvalloissa Lynchburgin kaupungissa frisbeegolfin maailmanmestaruuden.

Pirkkalainen ei ehtinyt tuoreeltaan tavoittaa uutta maailmanmestaria. Myös Suomen Frisbeegolfliiton toiminnanjohtaja Tapani Aulun puhelin soi maanantaina varmasti useammin kuin pitkään aikaan. Hyviä vastauksia tiedusteluihin ei hänelläkään ollut.

”Laitoin heti sunnuntaina tuloksen varmistuttua Eveliinalle onnitteluviestin Whatsappilla. Maanantain alkuiltaan mennessä ei ollut tullut vastausta. Siellä on varmaan ollut voiton jälkeen kaikenlaista hulinaa”, Aulu sanoi illalla.

”Eveliinan piti jäädä Yhdysvaltoihin valmistautumaan seuraavaan kilpailuun, mitkä pidetään syyskuun alussa. Mutta hän päättikin tulla käymään Suomessa”, Aulu sanoi.

Salonen on ilmoittautunut Michiganin osavaltiossa 5.-8. syyskuuta pidettäviin kilpailuihin. Sen jälkeen kilpaillaan vielä Vermontissa 19.-22. syyskuuta.

AULU toimii ensi heinäkuussa Tampereella ja Nokialla pidettävien MM-kisojen kilpailunjohtajana.

”Kisat pidetään ensimmäisen kerran Euroopassa ja nyt meillä on kaksi MM-mitalia voittanutta mukana kotikisoissaan heinäkuun viimeisellä viikolla. Eveliina voitti ensimmäisenä suomalaisena naisena MM-kultaa”, Aulu hehkutti.