Maailmanmestaruus Pirkkalaan! Eveliina Saloselle Yhdysvalloista kultaa

Pirkkalan Takamaalla asuva frisbeegolffari Eveliina Salonen heitti MM-kultaa Yhdysvalloissa.

Frisbeegolffari Eveliina Salosen kausi 2024 on ollut täynnä menestystä. Nyt hän on myös maailmanmestari.
PIRKKALAAN saatiin viime viikonloppuna maailmanmestari, kun Eveliina Salonen voitti frisbeegolfin MM-kilpailuissa kultaa. Takamaalla asuva Salonen ratkaisi voiton edukseen sunnuntain finaalikierroksella.

Salonen oli Yhdysvalloissa Virginian osavaltiossa järjestetyissä MM-kilpailuissa toisena finaalipäivään lähdettäessä. Voitto ratkesi sunnuntaina pirkkalalaisen eduksi kahden heiton erolla yhdysvaltalaiseen Kat Mertschiin nähden. Salosen voittotulos oli -18 yhdysvaltalaisen kilpakumppanin yltäessä lukemiin -16.

SALOSEN maailmanmestaruus on suomalaisittain historiallinen, sillä yksikään suomalaispelaaja ei ole aikaisemmin voittanut MM-kultaa. Saloselle himoittu titteli oli lähellä jo vuonna 2019, jolloin hän sijoittui MM-kilpailuissa toiseksi.

Pirkkalassa asuvan frisbeegolfammattilaisen kausi 2024 on ollut menestyksekäs. Tänä keväänä hän juhli arvostetun Major-turnauksen voittoa Yhdysvalloissa, ja kesällä Salonen voitti frisbeegolfin SM-kultaa.

Ensi kesänä frisbeegolfin MM-kilpailut järjestetään Salosen kotikulmien lähellä Nokialla.

LUE MYÖS: Pirkkalalainen Eveliina Salonen on frisbeegolfin supertähti, joka on nähnyt läheltä lajin räjähdysmäisen kasvun – urallaan hänellä on vielä yksi unelma

Juttua muokattu 26.8. kello 12.30. Salonen voitti MM-hopeaa vuonna 2019, ei vuonna 2021, kuten jutussa aikaisemmin virheellisesti kerrottiin.