Valtteri Lindroos (13) voitti SM-kultaa golfissa – nuori lahjakkuus harrastaa toistakin lajia kilpatasolla, ykköslajin valinta tulee eteen myöhemmin

Golftaituri pistää bägin talveksi narikkaan ja aloittaa Tappara-treenit.

Pirkkalalainen Valtteri Lindroos voitti golfin 14-vuotiaiden Suomen mestaruuden lyöntipelissä heinäkuun lopulla. Nuoren miehen ykköslaji selviää kuitenkin vasta tulevaisuudessa, sillä Valtteri pelaa jääkiekkoa Tapparassa ikäluokkansa edustusjoukkueessa.

PIRKKALAN Pereellä asuva Valtteri Lindroos (13) astelee golfissa Sami Välimäen jalanjäljissä. Saattaapa ikäluokkansa Suomen mestaruuden voittanut nuori lahjakkuus sovitella jalkoihinsa vieläkin isompia saappaita.

”Esikuviani ovat Rory McIlroy ja Tiger Woods”, Valtteri nimeää laji-ikoneita.

Valtteri voitti 26. heinäkuuta Kymen Golfissa Kotkassa pelatut 14-vuotiaiden lyöntipelin SM-kisat neljän lyönnin erolla kakkoseen. Hopealle löi Lionel Mutikainen Pickala Golfista Siuntiosta.

Eli ikäluokan parhaat tulevat hauskasti Pirkkalasta ja Pickalasta.

”Tosi tasaista oli kuitenkin. Kilpakumppani teki kisan loppuvaiheessa neljä birdietä putkeen”, Valtteri kertoo. Kärkikaksikko saa pelata vielä ensi vuonna samassa sarjassa eli Valtteri ja Lionel voittivat mitalinsa vuoden ”alaikäisinä”.

Valtteri pelaa tasoituksella -0,1, mihin tasoon aikuiset klubigolffarit reagoivat jo pelonsekaisella kunnioituksella.

Pirkkalassa syntyneen Valtterin harrastus alkoi kuusivuotiaana, kun Valtteri tuli äidin ja isän kanssa syömään Pirkkalan golfkentän ravintolaan ja näki, millaisesta lajista on kyse.

Kuluneena kesänä Valtteri on jo milteipä asunut golfkentällä. Aika kuluu treenatessa, kierroksia pelatessa ja kavereiden kanssa jutellessa.

Valtteri edustaa Tammer Golfia ja häntä valmentaa Esa Lehti. Ohjeena on vetää joka päivä tiukkaa treeniä ainakin kaksi tuntia.

Kotkassa kouraan annettu SM-mitali maistui mukavalta Valtteri Lindroosille. Viime vuonna hän voitti jo Koululiikuntaliiton KLL:n mestaruuden, mitä juhlistettiin yhteisellä tilaisuudella Valtterin silloisella koululla Nuolialassa.

”Vahvuuteni ovat drive (avauslyönti) ja putit”, Valtteri kuvailee.

Äiti Susanna Soini lisää listaan hyvät pelihermot. Se on helppo uskoa, sillä Valtterin olemus on rauhallinen ja keskittynyt.

Pelaajatyyppinä Valtteri tunnustaa olevansa ”huoleton”. Tämä on eduksi golfissa, missä virheitä ei saa jäädä märehtimään.

Huippuhetkekseen Pirkkalan kentällä hän nimeää väylällä numero 8 tehdyn hole in onen. Myös osallistumisoikeus kentällä pelatussa ammattilaisten Finnish Tourin osakilpailussa hiveli mieltä.

LOPPUKAUDEN tavoitteita ovat vielä menestys Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa ja Future-tourin finaalissa.

”Olisihan se hieno joskus päästä ammattilaiskiertueelle”, Valtteri miettii pidemmän tähtäimen tavoitteista.

SEKÄ huoltojoukoissa mukana oleva äiti että Valtteri itse ovat sitä mieltä, että tulevaisuus on vahvasti urheilun parissa.

Ei kuitenkaan ole Suomen mestaruudesta huolimatta itsestään selvää, että laji on golf. Valtteri nimittäin pelaa jääkiekkoa Tapparan U14-joukkueessa.

Kumpaan valinta kohdistuu? Sen näyttää aika ja menestys.

”Siirryn talvella kiekkoon enkä pelaa silloin golfia ollenkaan”, Valtteri kertoo.

Valtteri Lindroos upottaa putin Pirkkalan golfkentän harjoitusviheriöllä.

KORKEALLA arvojärjestyksessä on myös hoitaa koulunkäynti kunnolla. Valtteri aloitti juuri Vähäjärven yläkoulun seiskaluokan, mihin hän siirtyi Nuolialasta. Lukuaineiden keskiarvo oli keväällä 8,7.

Syynä valintaan oli Vähäjärven koulun liikuntapainotteinen luokka. Se mahdollistaa osallistumisen Tapparan U-14 aamutreeneihin Tappara Sentterissä Kaukajärvellä.

”Hieno koulu”, Valtteri kiitteli tuliterää koulurakennusta toisen koulupäivänsä jälkeen.