Pirkkalalainen Eveliina Salonen jahtaa frisbeegolfin MM-kultaa – kahden päivän jälkeen vahvasti kärkitaistossa

Torstain jälkeen Salonen on Yhdysvalloissa järjestettävissä MM-kilpailuissa toisena.

Pirkkalan Takamaalla nykyään asuva frisbeegolfari Eveliina Salonen heitti vuonna 2021 maailmanmestaruushopeaa.

FRISBEEGOLFIN maailmanmestaruustitteleistä taistellaan tällä viikolla Yhdysvalloissa Virginian osavaltiossa. Lynchburgin kaupungissa järjestettäviin kilpailuihin tuo pirkkalalaisväriä Takamaalla asuva Eveliina Salonen.

Liitokiekkotaiturien MM-urakka lajin kotimaassa Yhdysvalloissa alkoi keskiviikkona. Ensimmäisen päivän jälkeen Salonen oli naisten luokassa jaetulla viidennellä sijalla, mutta eilen torstaina hän heitti menestyksekkäästi ja nousi toiseksi. Pirkkalalaisen tulos on -9, kun ykköstilalla oleva yhdysvaltalainen Holyn Handley on kahden päivän jälkeen lukemissa -12.

Maailmanmestaruuskilpailut huipentuvat sunnuntaina finaalikierroksella.

PIRKKALALAISTA Salosta voi myös aikaisempien saavutusten perusteella pitää vahvana mitalikandidaattina. Tällä hetkellä hän on kansainvälisen frisbeegolfliitto PDGA:n maailmanrankingissa sijalla 3.

Vuonna 2019 Salonen saavutti MM-hopeaa, ja tänä keväänä pirkkalalainen juhli arvostetun Major-turnauksen voittoa Yhdysvalloissa. Pirkkalaisen kesällä julkaistussa haastattelussa frisbeegolfari ilmoitti haaveekseen maailmanmestaruuden.

LUE MYÖS: Pirkkalalainen Eveliina Salonen on frisbeegolfin supertähti, joka on nähnyt läheltä lajin räjähdysmäisen kasvun – urallaan hänellä on vielä yksi unelma

Juttua korjattu 29.8. kello 8.30. Salonen voitti MM-hopeaa vuonna 2019, ei vuonna 2021, kuten jutussa aikaisemmin virheellisesti kerrottiin.