Hatanpään arboretum sai aiemmin tämän arvokkaan palkinnon – nyt seuraan pääsivät Ahlmanin kampus ja Myllyranta park Lempäälästä

Green Flag -puistoja löytyy 21 ympäri Suomen, ei vielä Pirkkalasta.

Suosittu Hatanpään arboretum ja kartanopuisto ovat yksi Suomen 21:stä Green Flag Award -palkinnon saaneesta puistosta. Nyt joukkoon on valittu kaksi muutakin kohdetta Tampereen seudulta. Kuva: Antti Jokinen
SUOMESSA on palkittu hyvin ylläpidettyjä puistoja jo kahdeksan vuoden ajan kansainvälisellä Green Flag Award -tunnuksella.

Tampereen seudulta arvostettujen viheralueiden joukkoon oli yltänyt aiemmin vain Hatanpään kartanopuisto ja arboretum. Torstaina Green Flag Award -tunnuksen saivat myös AhlmanEdu Kampus Tampereelta ja Myllyranta park Lempäälästä.

Niin vanhat kuin uudet palkitut ovat esillä Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella Lepaalla, missä julkistettiin torstaina 15. elokuuta näyttelyssä kaikki Suomen 21 Green Flag Award -puistoa.

Pirkkalassa ei ainakaan toistaiseksi ole Green Flag Award -viheraluetta.

GREEN Flag Award on viheralueiden kunnossapidon ja hallinnoinnin laadun tunnistava palkintojärjestelmä, jota hallinnoi kansainvälisesti Iso-Britannian ympäristöhyväntekeväisyysjärjestö Keep Britain Tidy, Suomessa Viherympäristöliitto ry.

Uudet viheralueet vakuuttivat tuomarit monipuolisilla toiminnoillaan ja kasvillisuudellaan. Lisäksi kiitosta saivat viheralueiden monimuotoisuutta edistävät toimenpiteet sekä motivoitunut henkilökunta.

Suomen Green Flag Award -tunnuksen voittaneet viheralueet liittyvät yli 2 400 viheralueen kansainväliseen verkostoon 17 eri maassa. Koulutettu tuomaristo arvioi viheralueen toimintaa sekä kirjallisesti että kohdekäynneillä. Järjestelmä on ainoa laatuaan koko maailmassa.