Terveisiä Lotjalta – nuoria kannattaa kuunnella

Kirjoittaja Tuomo Törmänen on Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra.
Tuomo Törmänen.
KIRJOITAN tätä Lotjalla. Osa nuorista on parhaillaan saunassa ja uimassa. Rippileirimme on edennyt jo viimeiseen kokonaiseen leiripäivään. Tämä oli minulle ensimmäinen leiri Lotjalla. Olen jo nyt ihastunut Lotjaan syvästi.

Rippileirillä isoset ovat merkittävässä roolissa. Tässä kirjoituksessa jaan riparimme isosten ajatuksia Pirkkalan seurakunnasta. Isosten mielestä Pirkkalan seurakunnan nuorisotyö on vallan onnistunutta. Nuortenillat saavat isosilta erityisen kiitoksen. Nuorteniloissa käy paljon väkeä. Muutenkin nuorten ja nuorten aikuisten toiminta on todella monipuolista. Esimerkiksi erilaisia leirejä on paljon.

Isosten mielestä Lotja merkitsee ”kaikkee”

SEURAKUNNAN toiminnan tulee olla avointa kaikille ja erilaisille nuorille. Isosten mielestä Pirkkalan seurakunnan toimintaan on helppo osallistua ja toiminta on avointa. Kynnys osallistua toimintaan on matala. Isosten mielestä seurakunnan ilmapiiri on rento, turvallinen, suvaitsevainen, innostunut ja hauska.

Lotjalla on nuorille suuri merkitys. Isosten mielestä Lotja merkitsee ”kaikkee”. Isoset toivovat, että Lotjaa kehitettäisiin edelleen. Ehkä parhaat päivät nähneet kaksari ja liiteri olisi jo syytä purkaa pois ja saada tilalle uudet tilat. Lisäksi trampoliini olisi kiva. Joku taisi myös toivoa Lotjalle paljua. Ei yhtään huono idea.

Lotjalla parasta on ilmapiiri, tunnelma ja yhteishenki. Tämä on helppo uskoa jo yhden leirin perusteella. Lotjaan liittyy lisäksi paljon erilaisia hyviä muistoja.

MITEN isoset kuvaavat Pirkkalan seurakunnan hengellisyyttä? Heidän mielestään hengellistä ilmapiiriä voisi kuvata liberaaliksi, suvaitsevaiseksi ja uutta sukupolvea edustavaksi. Jokainen voi osallistua toimintaan omana itsenä, mikä on nuorista tärkeää. Jokainen otetaan vastaan omana itsenä.

Isosten ajatuksista voi sanoa ainoastaan, että nuoria kannattaa kuunnella.