Ella, 4, pääsi Reipin kesäkauden päättäjäisissä onkimaan – Islan, 6, mielestä hauskinta oli kuitenkin kivien etsiminen

Kesäkauden päättäjäisiä vietetään Pirkkalan Reipissä myös sunnuntaina.

Lempääläläinen Ella Koponen, 4, pääsi kalastamaan Reipin kesäkauden päättäjäisissä magneetilla.

PIRKKALAN Reipissä vietetään tänä viikonloppuna kesäkauden päättäjäisiä, joiden myötä museoalue lasketaan talvilevolle. Lauantai aukesi museoalueella sateisena, mutta myös aurinko kajasteli hetkittäin valoaan pirkkalalaisen maalaisidyllin ylle.

Sade ei kuitenkaan pelottanut Niklas Tammea, joka saapui Reipin päättäjäislauantaihin Islan, 6, ja Kaspianin, 2, kanssa. Mukana porukassa oli myös heidän pappansa Jukka ja kultainennoutaja Viljo.

”Tämä oli hauska lauantaikokemus. Emme ole käyneet täällä Reipissa aikaisemmin”, Niklas Tammi kertoo.

Porukan ohjelmaan kuului myös Arjen askareita -museokierros. Siellä lapset pääsivät pyörittelemään esimerkiksi pyörittelemään kahvipapuja entisajan menetelmillä. Nuori Isla nimeää kuitenkin päättäjäisten suosikikseen erään toiseen aktiviteetin.

”Etsiä kiviä”, hän linjaa. Niitä Isla ja Kaspian jäljittivät museoalueella järjestetyssä suunnistuksessa, jossa eri kohteista tuli löytää kiviin maalattuja ötököitä.

Enni Saukko, 7, kokeili lasten Arjen askareita -museokierroksella, miltä tuntuu istua vanhaan suomalaiseen pulpettiin.

SYNKÄLTÄ näyttäneestä sääennusteesta huolimatta Reippiin innostuivat lähtemään myös Antti Koponen 4-vuotiaan Ellan kanssa.

”Kyllä se vähän huolestutti”, Antti Koponen myöntää viitaten ukkostakin povanneeseen ennusteeseen.

Myös Ellan suunnitelmissa oli osallistua museosuunnistukseen. Tapahtumassa hän pääsi kokeilemaan myös magneettista onkea, jonka päähän näyttikin nousevan melkoinen kalansaalis.

KESÄKAUDEN päättäjäiset jatkuvat Reipissä tänään lauantaina iltapäiväviiteen asti. Päättäjäisiä vietetään alueella myös huomenna sunnuntaina kello 11–17. Silloin luvassa on esimerkiksi keppihevosratsastusta ja Pirkkalan Pelimannien soittamaa elävää musiikkia.

Kaspian (vas.), 2, ja Isla, 6, saapuivat Reipin kesäkauden päättäjäisiin isänsä Niklas Tammen ja pappansa Jukan kanssa. Mukana oli myös kultainennoutaja Viljo.

Reipin kesäkauden päättäjäiset 10.8.–11.8. Reipin museon alueella (Museotie 9, Pirkkala) kello 11–17. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Tarkempi aikataulu löytyy Pirkkalan kunnan verkkosivuilta.