Reipin kesäkauden päättäjäisissä etsitään ötököitä ja ratsastetaan keppihevosilla – esillä näyttely kaikille tutusta suomalaisesta kulttuurimuodosta

Pirkkalan kunnan kulttuurituottajan Vilja Juvonen-Saukon mukaan Reipissä on viikonloppuna tarjolla monipuolista tekemistä koko perheelle.

Myös viime vuoden Reipin kesäkauden päättäjäisissä kisattiin leikkimielinen keppihevoskilpailu. ”Se on tosi kiva ohjelmanumero”, kulttuurituottaja Vilja Juvonen-Saukko sanoo.

REIPIN museoalueella vietetään tänä viikonloppuna perinteikkäät kesäkauden päättäjäiset. Museon viikonlopun ohjelmassa on esimerkiksi etsi ötökkä -museosuunnistusta, pienoisnäyttely, keppihevoskilpailut ja opastettuja kierroksia.

”Ylipäänsä on monipuolista tekemistä koko perheelle, ja lapsille on kaikkea kivaa. Ohjelman lisäksi löytyy museon oma kepparirata, minkä lisäksi on esimerkiksi muinaispeli varpan heittoa. Käytössä on myös puujalat. Reippi on muutenkin ihana ulkoilualue – moni tykkää kierrellä alueella, kun musiikki soi”, Pirkkalan kunnan kulttuurituottaja Vilja Juvonen-Saukko kertoo.

Ötökkäsuunnistuksessa lapset etsivät kiveen maalattuja ötököitä, joita on piilotettu ympäri museorakennuksia. Kun kaikki ötökät on löydetty, lappu tuodaan tarkastukseen. Suunnistajille on tämän jälkeen luvassa pieni palkinto.

VARTTUNEEMPAA väkeä saattaa kiinnostaa näyttely kaikille tutusta kotimaisesta kulttuurimuodosta eli suomalaisesta kahvikulttuurista. Näyttely on tällaisenaan esillä vain tämän viikonlopun ajan, vaikka Juvonen-Saukon mukaan sitä saatetaan hyödyntää myöhemminkin.

Sunnuntaina Reipissä on luvassa myös elävää musiikkia. Tapahtuman päätteeksi esiintyvät Pirkkalan Pelimannit. Ohjelmasta ei tarvitse nauttia kuivin suin, sillä Pirkkalankylän kyläyhdistys pitää Reipin kylätalolla kahvilaa läpi päättäjäisviikonlopun.

Uutuutena alueella on vohvelikioski, joka on osa Pirkkalan Lastenliiton järjestämiä kepparikisoja. Kioskilla myydään herkkuja sunnuntaina kello 11–13.

”Se on kiva lisä”, Juvonen-Saukko sanoo.

SÄÄENNUSTE näyttää ainakin tällä hetkellä povaavan Pirkkalaan viikonlopuksi epävakaista säätä. Kulttuurituottaja Juvonen-Saukon mukaan se ei aiheuta ohjelmaan erityisiä muutoksia, sillä museon rakennuksiin pääsee sateensuojaan. Joitakin varautumistoimenpiteitä on silti tehty.

”Soittajilla on katto pään päällä, ja he pääsevät suojaan sateelta. Kepparikisoissa on pieni teltta, jossa voidaan pitää esimerkiksi palkintojenjaot”, hän kertoo.

Juvonen-Saukko antaa tapahtumaan saapuville yhden ohjeen.

”Ollaan luonnon helmassa, joten säänmukainen varustus on hyvä.”

Reipin kesäkauden päättäjäiset 10.8.–11.8. Reipin museon alueella (Museotie 9, Pirkkala) kello 11–17. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Tarkempi aikataulu löytyy Pirkkalan kunnan verkkosivuilta.