Pirkkala-seuran retkibussissa on vielä tilaa – reitti vie muun muassa Lapuan liikkeen syntysijoille – Juustoporttia unohtamatta

Pirkkala-seuran bussissa on vielä tilaa pian koittavalla Pohjanmaan retkellä. Kuva toissa kesän bussimatkalta.
PIRKKALA-SEURAN perinteinen kesäretki suuntaa lauantaina 24. elokuuta Etelä-Pohjanmaalle: vireään kulttuuri- ja urheilukaupunkiin, 14.000 asukkaan Lapualle ja maakunnan liikenteen ja talouden keskukseen, lähes 70.000 asukkaan Seinäjoelle.

Bussi starttaa Suupalta (Salen pysäkki) klo 7.30 ja matkaa teitä 65 ja 66 Lapualle pysähtyen aamukahville Nuorisokeskus Marttiseen Virroille. Lapualla tutustumiskohteena on kulttuurikeskus Vanha Paukku. Se syntyi Lapuan Patruunatehtaan tiloihin, jotka muutettiin kulttuuri- ja yritystilaksi 1976 tapahtuneen, 40 hengen vaatineen räjähdysonnettomuuden jälkeen.

Kulttuurikeskuksessa tehdään Teemme opastettu kierros ja tutustutaan mm. tehtaan museoon, valokuvaamomuseoon, Pohjanmaan Valokuvakeskuksen näyttelyihin ja Lapuan Liikkeen museoon käydään räjähdysonnettomuuden muistopaikalla. Ostosmahdollisuus Lapuan Kankureiden myymälässä ja lounas Lapualla.

Seinäjoella tutustutaan Aalto-keskukseen, jonka kuusi rakennusta on toteutettu Alvar Aallon suunnitelmien mukaan. Siellä nähdään maailman suurin yksityinen Aalto-lasikokoelma. Matkalla on portaita, jotka ohitetaan luiskia tai hissiä käyttäen. Kierros on siten esteetön.

Viimeinen kohde on lakkautetun Törnävän sairaalan alueelle sijaitseva Suomen suurin sairaalamuseo. Siellä esitellään monipuolisesti sairaanhoidon historiaa ja voitettuja sairauksia. Tilat ovat useassa kerroksessa ja kerroksesta toiseen siirrytään portaita pitkin.

Tullessa juodaan Juustoportin liikenneasemalla Jalasjärvellä kahvit ja tehdään viimeiset ostokset.  Pirkkalaan matka tuo kolmostietä Parkanon ja Ylöjärven kautta. Kotona ollaan noin klo 20.30.

Retken hinta on Pirkkala-seuran jäsenille 85 euroa (muille 95 euroa). Retkelle ilmoittaudut seuran kotisivuilla www.pirkkalaseura.fi . Ilmoittautumiset tai matkanjohtaja Matti Pitkäselle, puh. 050 382 1820 tai matti.pitkanen@pirkkalaseura.fi . Retken kuvaus mielenkiintoisine kohdelinkkeineen löytyy em. nettiosoitteesta. 

Retkibussissa on vielä tilaa. Ilmoittautua ehtii viimeistään 17.8.