Pidä hyvästä kiinni – mikä paikka jättää sinun syvän jäljen ja tuo hyvän kokemuksen?

Kirjoittaja Päivi Marttila on Pirkkalan seurakunnan diakoniatyöntekijä.
PÄIVI MARTTILA. Diakoniatyöntekijä, Pirkkalan srk
KESÄLLÄ matkaillaan ja liikutaan paikasta toiseen. On mielenkiintoista päästä jonnekin, missä ei tavallisesti tule käytyä. Joskus tällainen paikka löytyy läheltä, joskus taas matkataan kauemmas.

Halutaan virkistyä, irtautua arjesta, rooleista ja rutiineista. Haetaan uutta voimaa arkiseen aherrukseen. Joskus jokin paikka jättää meihin jäljen, syvän ja hyvän kokemuksen. Se voi olla yhtä hyvin hiljainen erämaajärvi tai vilkkaan kaupungin sykkeessä oleva vanha hämärä kirkko.

Paikka missä puhumisen sijaan voi olla hiljaa ja kiirehtimisen sijasta voi levätä. Paikka missä sosiaalisten suhteiden sijasta voi vetäytyä yksinäisyyteen ja roolien sijasta olla omana itsenään. Paikka missä voi irtautua arjen rutiineista ja vaatimuksista. Aina ei tarvitse lähteä kauas. Läheltäkin voi löytyä oma sielunmaisema, merkityksellinen paikka.

JEESUS kutsui aikanaan ihmisiä seuraansa levähtämään. Hän kutsui ihmisiä olemaan kanssaan. Meille on tuttua olla jonkun kanssa. Mitä läheisempi ja tutumpi joku ihminen on, sitä levollisemmin voin olla omana itsenäni hänen seurassaan.

Jeesus kutsui ystävyyteen kanssaan. Nämä Jeesuksen seuraajat olivat hyvin monenlaisista lähtökohdista olevia ihmisiä. Joidenkin mielestä Jeesus kutsui seuraansa tuolloin aivan vääränlaisia ihmisiä ilman oikeanlaista ammattia tai taustaa.

Jeesus opetti, että ihmiset ihmisten keskellä olivat Jumalan valtakunta. Ei ole yhtäkään vääränlaista, kaikki saavat tulla omana itsenään, ilman vaatimuksia levähtämään ja saamaan voimia. Jumalanpalveluksen lopussa kirkkokansa lähetetään keskelle arkista elämää. Meitä kehotetaan lähtemään rauhassa, olemaan rohkeita ja pitämään hyvästä kiinni.

Meidät lähetetään huolenpidolla, sovituksen sydämellä ja rakkauden mielenlaadulla varustettuina eteenpäin.