Pirkkalalaistaustaiset Lauri Ala-Myllymäki ja Tatu Miettunen näkyvässä osassa Ilveksen huippuvoitossa Wienissä: ”Jatkopaikka on uran ehdottomia kohokohtia”

Seuraava vastustaja Tammelassa 8. elokuuta on todennäköisimmin Djurgården.

Ilves juhli jatkoon pääsyä europeleissä kaadettuaan Austria Wienin vieraskentällä Wienissä myöhään keskiviikkoiltana. Kuva: Sebastian Stenvall

ILVES eteni torstain puolelle Suomen aikaa venyneessä Konferenssiliigan ottelussa itävaltalaista Austria Wieniä vastaan jatkoon kolmannelle karsintakierrokselle, kun Otso Virtanen torjui viidennen Austrian rangaistuspotkun.

Ilves voitti kilpailun 5-4 kahden ottelun yhteistuloksen oltua 5-5.

Ilves voitti Austria Wienin upeasti 2-1 kotiottelussaan Tammelassa viime viikolla.

Vieraskentällä itävaltalaiset johtivat jo 3-1, mutta Ilves kipusi jatkoajalle 90. minuutin maalilla. Jatkoajalla Wien meni johtoon, mutta Ilves tasoitti ja vei lopulta rankkarikisan huikaisevasti yhden maalin erolla.

”Fiilkset täällä Wienissä ovat nyt todella spesiaalit. Jatkopaikka on uran ehdottomia kohokohtia”, fiilisteli lentokentällä paluulentoa odotellut pirkkalalaistaustainen pelaaja Tatu Miettunen.

Toppari Miettunen pelasi ottelussa täydet 120 minuuttia. Puolustuspeli ei onnistunut täydellisesti, sillä Austria voitti ottelun 4-3. Tampereella Ilves oli voittanut 2-1.

”Olimme alussa vaikeuksissa. Vähitellen löysimme omaan peliin tehoja. Nousimme takaa kolme kertaa, se oli huikea juttu”, Miettunen sanoi.

Ilveksen pirkkalaista taustaa omaavista pelaajista Lauri Ala-Myllymäki teki 2-1-maalin. Hän oli yksi kolmesta Ilveksen tärkeästä maalintekijästä. Austria johti kolme kertaa ottelua kahdella maalilla, mikä ero olisi vienyt sen jatkoon.

”Olen ylpeä kaikkien asenteesta. Ratkaisijoita löytyi laajalla rintamalla”, Miettunen iloitsi.

Muut maalintekijät olivat itse ottelussa Aapo Mäenpää sekä jatkoajalla 4-3-maalin tehnyt Marius Söderbäck.

Ala-Myllymäki teki jo toisen maalinsa eurocupeissa. Vuonna 2020 hän teki rangaistuspotkulla 0-1-maalin Irlannissa ja vei vieraat johtoon. Lopulta ottelu päättyi 120 peliminuutin jälkeen tasan 2-2, mutta Ilves hävisi silloin rangaistuspotkukilpailun. Miettunen ja Ala-Myllymäki pelasivat täydet 120 minuuttia.

Wienissä kolmesta pirkkalaispelaajasta vain Miettunen pelasi 120 minuuttia. Ala-Myllymäki vaihdetiin pois kentältä 57. minuutilla ja Oiva Jukkola 78. minuutilla.

Ilves kohtaa seuraavalla kierroksella todennäköisesti Tukholman Djurgårdenin. Se voitti toisen kierroksen avauksessa Luxemburgin Progres Niedercornin 3-0. Ilves aloittaa kotona.

Ennen sitä ottelua Ilves pelaa vielä sunnuntaina Oulussa jalkapalloliigaa.

Kolmas karsintakierros, ensimmäinen osaottelu Ilves-Djurgården/Niedercorn Tammelan stadionilla to 8.8.