Ransun syystreffit -konsertti pidetään uudessa Pirkkala-salissa, joka otetaan nyt portaittain käyttöön

Kulttuuritila Pirkkala-sali otetaan vaiheittain käyttöön tulevan syksyn ja talven aikana. Sali kuvattuna huhtikuussa. Kuva: Sanni Harmanen
PIRKKALAAN koulukampuksen Verso-rakennukseen on valmistumassa 400 hengen kulttuuritila, Pirkkala-sali. Se mahdollistaa monipuolisesti erilaisten esittävien taiteiden esitykset ja muut tilaisuudet, tiedottaa Pirkkalan kunta.

Pirkkala-salin käyttöä testataan syksyn aikana kunnan toimesta ja muu käyttö alkaa keväällä.

Koko Verson käyttöönotto tapahtuu portaittain. Versossa toimivat Pirkkala-salin lisäksi Vähäjärven koulu, Vähäjärven päiväkoti, kunnan nuorisopalveluiden uusi nuorisotila Nuppu sekä Pirkan opisto.

Koulun toiminta alkaa täysipainoisesti elokuussa tulevalla viikolla ja myös nuorisotila Nupun toiminta starttaa syksyllä. Vähäjärven päiväkodin toiminta alkaa syksyllä 2025.

Pirkkalan kampusalueella sijaitsevat Verson lisäksi vapaa-aikakeskus, joka on saanut nimekseen Varpu ja Pirkkalan yhteislukio Silmu.

Pirkkala-salin käyttöönottovaihe alkaa elokuussa ja jatkuu kevääseen 2025.

Salin AV-laitteistojen asennus on käynnissä kesän ajan. Salin käyttöönoton ensimmäinen vaihe alkaa elokuussa, kun keinoakustiikan ja muun AV-tekniikan testi- ja koekäyttö aloitetaan.

TULEVAN syksyn ajan Pirkkala-sali on kunnan omassa käytössä. Syksylle suunniteltuja, yleisölle avoimia tilaisuuksia ovat muun muassa Ransu Karvakuonon syystreffit -lastenkonsertti, yleisöluennot Rautakauden Birckalan hengessä, joulunavaustapahtuma sekä Pirkan opiston oppilaskonsertit ja muut esitykset.

Myös kunnanvaltuusto kokoontuu salissa ja oppilaat vanhempineen pääsevät kokemaan uuden salin tunnelmaa koulun juhlissa.

Pirkkala-saliin mahtuu enimmillään 400 hengen yleisö. Salin ja Pirkkalan kunnan tilapalvelupäällikön Timo Orjalan kuvasi huhtikuussa Pirkkalaisen toimittaja Sanni Harmanen.

Muiden tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäjät pääsevät käyttämään salia tammikuusta 2025 alkaen.

SALI toimii tasalattiaisena tai avattavalla, nousevalla katsomolla. Nouseva katsomo on 252-paikkainen ja lisäksi permannolle saa penkit noin sadalle hengelle.

Suuri 70 neliön lava ja keinoakustiikka takaavat laajat käyttömahdollisuudet eri musiikkityylien konsertteihin, elokuvanäytöksiin, teatteriin, tanssiin, sirkukseen ja luennoille, seminaareille ja moneen muuhun käyttöön.

Kulttuurisalia on toivottu Pirkkalaan useiden kymmenien vuosien ajan. On hienoa, että olemme nyt siinä vaiheessa, että pääsemme luomaan yhteistyötä ja käytäntöjä tilaan, joka edistää pirkkalalaisten hyvinvointia ja kunnan elinvoimaa kulttuurin keinoin vuosiksi eteenpäin.”  iloitsee Pirkkalan pormestari Marko Jarva kunnan tiedotteessa.