Vielä ehdit osallistua Pirkkalaisen kuvakisaan – tämä harvinainen perhonen kuvattiin Jyväskylässä, tunnistatko sen?

Pirkkalainen-lehden kuvakisaan osallistutaan jopa ympäri Suomen. ”Tämä upea perhonen tuli minua lenkillä vastaan”, kertoo Satu-Mia Seväkivi Jyväskylästä. 

PIRKKALAISEN perinteinen lukijoiden kuvakisa jatkuu vielä 18. elokuuta saakka. Lämmin kesä on saanut perhoset ja muut hyönteiset vetreiksi ja sadesäät pitävät luonnon vehreänä. Vielä ehdit napsimaan kesäisiä otoksia.

Satu-Mia Seväkivi lähetti kuvan upeasta perhosesta, joka tuli häntä vastaan lenkillä. Hän tunnisti lajin aivan oikein haapaperhoseksi. Tuo aiemmin todella harvinainen suuri päiväperhoslaji on yleistynyt Suomessa kesien lämmettyä.

Kilpailun teemana on Lomatunnelmissa, ja kisassa haetaan tuttuun tapaan parhaita, hauskimpia ja kesäisimpiä valokuvia.

Tee sinäkin omia havaintojasi ja ikuista kesäiset tapaamiset. Julkaisemme kuvia pitkin kesää paperilehdessä ja Pirkkalainen.fi-verkkosivuilla. Verkossa on päivittyvä galleria, johon kokoamme kaikki paperilehdessä julkaistut kuvat.

VOITTAJAKUVAT valitsee Pirkkalaisen toimituksesta ja valokuvausliike Kuva-Kuisman väestä koostuva raati. Parhaan kuvan ottaja palkitaan 100 euron lahjakortilla Kuva-Kuismaan. Toiseksi tullut saa 50 euron lahjakortin Pirkkalan Citymarkettiin ja kolmanneksi yltänyt 50 euron lahjakortin Partolan Kotipizzaan.

Digikuvia voi lähettää osoitteeseen toimitus@pirkkalainen.fi. Merkitse viestin aiheeksi ”Kuvakisa”. Kirjoita viestiin kuvaajan nimi ja yhteystiedot sekä mielellään pieni kuvaus siitä, keitä kuvassa on ja mitä siinä tapahtuu. Kilpailuun voi lähettää enintään kaksi kuvaa per osallistuja.

Paperikuvat voi toimittaa postiosoitteeseen Pirkkalainen, Suupantie 2 A, 33960 Pirkkala.

Kisan tulokset julkaistaan keskiviikkona 4. syyskuuta lehdessä ja verkkosivuilla.

Viime vuonna kesäkuvakilpailuun lähetettiin huimat 166 kuvaa. Voit katsoa kesän 2023 voittajakuvia täältä.