Viikinkiristeilyt rantautuvat Pirkkalaan – ensi keskiviikkona kaksi risteilyä

Ensimmäinen risteilyistä on kohdistettu lapsille ja lapsiperheille.

Ensi viikon viikinkiristeilyt risteillään Hopealinjojen m/s Silver Moon -aluksella. Arkistokuvassa laivayhtiön m/s Tammerkoski -laiva.

PYHÄJÄRVELLÄ risteillään ensi viikon keskiviikkona muinaisissa tunnelmissa, kun aalloilla järjestetään kaksi viikinkiristeilyä. Kello 11 Laukontorilta lähtevä ja puolta tuntia myöhemmin Rantaniityn laituriin Pirkkalassa saapuva risteily on suunnattu lapsille ja lapsiperheille.

”Laivalla on kaikenlaista aktiviteettia, ja se on tavallaan lasten seikkailu. Siinä samalla kerrotaan rautakauden ajasta Tampereella ja Pirkkalassa”, molemmilla risteilyillä oppaana toimiva Kirsti Turkia kertoo.

Risteilyt järjestetään yhteistyössä Hopealinjojen kanssa. Myöhempi risteilyistä lähtee Laukontorilta kello kuudelta illalla, ja laiva saapuu Rantaniittyyn puoli seitsemältä.

Jälkimmäisellä risteilyllä luvassa on muun muassa oppaan mielenkiintoisia kertomuksia Pyhäjärven muinaisajasta. Turkian mukaan myöhäisemmällä risteilyllä valaistaan esimerkiksi Pyhäjärven ympäristön asutuksen muodostumista ja järven ympäristön roolia muinaisena kauppapaikkana.

”Risteily on tarinallinen. Kerrotaan esimerkiksi uskomuksista. Millaiset jumaluudet täällä hallitsivat silloin – haltijat ja muut?” hän lupaa.

Myöhemmällä risteilyllä kuullaan lisäksi Lotta Maijaa, jonka musiikissa on kaikuja runonlauluista ja Suomen luonnosta. Molempien ensi keskiviikkona m/s Silver Moon -aluksella seilattavien risteilyjen kesto on Laukontorilta kolme ja puoli tuntia.

Opastetut viikinkiristeilyt keskiviikkona 31. heinäkuuta Pyhäjärvellä. Lapsille suunnattu risteily lähtee kello 11 Laukontorilta ja poikkeaa 11.30 Rantaniityn laiturissa. Tarkemmat aikataulut ja hintatiedot löytyvät Pirkkalan kunnan verkkosivuilta. Iltaristeily lähtee kello 18 Laukontorilta ja poikkeaa kello 18.30 Rantaniityn laiturissa. Tarkemmat aikataulut ja hintatiedot löytyvät Pirkkalan kunnan verkkosivuilta. Molempien risteilyjen kesto on Laukontorilta kolme ja puoli tuntia.