Pirkkalalainen Lilli Mäkelä, 17, pelaa pesäpalloa neljässä eri sarjassa – pesislupauksen kesään on mahtunut huima määrä otteluita ja uunituore ajokortti

Pirkkalan Haikassa asuva pesäpallotoivo Lilli Mäkelä pitää eniten oman ikäluokkansa Superpesiksestä.

Haikassa asuva Lilli Mäkelä on pesäpalloillut tällä kaudella myös pääsarjatasolla naisten Superpesiksessä.
PIRKKALALAINEN pesäpalloilija Lilli Mäkelä, 17, pelasi viime keskiviikkona Pöytyää vastaan naisten Superpesiksessä kauden viidennen ja yhteensä kaikki sarjat huomioiden jo 34. ottelunsa tällä kaudella. Jos talvella pelatut ottelut lasketaan mukaan, on otteluita koossa jo 42.

”Mieluiten pelaan oman ikäluokan Superpesiksen otteluita. Saan pelata lukkarina eli tärkeässä roolissa ulkopelissä. Sisäpelissä numero on kaksi eli tehtävä on saattaa kärki kakkospesälle tai sitten pitää päästä itse kentälle”, Mäkelä sanoo.

Haikassa vanhempiensa kanssa asuva Mäkelä muistelee aloittaneensa pesäpallon 8-vuotiaana Manse PP:n junioreissa.

”Isosiskoni Venla pelasi Mansen junioreissa, ja hän pyysi minua seuraksi treeneihin. Siitä se lähti, välivuosia en ole pitänyt. Venla on jo lopettanut, mutta käy kannustamassa minua peleissä kuten myös toinen isosiskoni”, hän sanoo.

Lilli Mäkelä pelasi Pirkkalan Pirkkoja vastaan Manse PP:n paidassa aikaisemmin tänä kesänä. Tamperelaiset voittivat Loukonlahden kentällä kamppaillun suomensarjan ottelun.
KESÄKUUSSA vietetyt 17-vuotisjuhlat jäävät mieleen etenkin ajokortin saamisen takia.

”Samana päivänä oli teoria- sekä ajokoe, molemmat menivät hyvin. Niissä auttoi mopoautolla ajaminen jo parin vuoden ajan. Oikean ajokortin saatuani ajoin perheen auton illalla Hämeenlinnaan sukulaisten luokse. Se on toistaiseksi pisin ajamani matka”, Mäkelä sanoo.

Vuonna 2018 voimaan tulleessa uudistuksessa 17-vuotiaille tuli mahdollisuus hakea poikkeusluvalla ajokortti koulu- ja harrastusmatkoja varten.

”Kaikille urheilukavereilla on tämä lupa. Se helpottaa harjoituksissa käymistä merkittävästi. Juoksutreenit teen Pirkkalassa Loukonlahden kentällä, joukkueharjoitukset pidetään Kaupissa. Perheellä on kolme autoa eli jonkin niistä saan käyttööni”, hän selvittää.

Mäkelä on tänä vuonna voittanut jo SM-pronssia huhtikuussa Seinäjoella tyttöjen Talvisuperin lopputurnauksessa. Porin Pesäkarhut kaatui pronssiottelussa 2-0. Kesän otteluista parhaiten on jäänyt mieleen 4. heinäkuuta ottelussa Seinäjokea vastaan lyöty kunnari naisten Superpesiksen ottelussa.

”Pitkän tähtäimen tavoite on vakiinnuttaa paikka naisten Superissa. Aloitan pian toisen luokan Sammon keskuslukion urheilulinjalla. Tyttöjen Superin joukkueestamme neljä on samassa lukiossa. Siitä ei ole tietoa, mihin suuntaan lukion jälkeen, en tiedä yhtään mikä kiinnostaisi eniten.”

Mäkelän mieluisin pelipaikka on lukkarin tontti. ”Haluan myös haastaa vastustajan kaaripelaajat, kaikenlaista huutelua pitää oppia kestämään”, hän kertoo.
NAISTEN Superissa Mäkelä on pelannut kaikki viisi otteluaan jokerina. Määrällisesti eniten otteluita eli 14 on tällä kaudella tullut Ykköspesiksessä Ikaalisten Tarmossa, missä ulkopeliroolina on ollut kakkoskoppari 12 ottelussa. Sisäpelin numero on vaihdellut paljon. Tyttöjen Superissa hän on yhdeksässä ottelussa kymmenestä ollut mieluisimmalla pelipaikalla lukkarina.

”Jo vuosia sitten halusin olla lukkari. Siinä pääsee pelin päälle, hallitsemaan tempoa. Haluan myös haastaa vastustajan kaaripelaajat, kaikenlaista huutelua pitää oppia kestämään”, Mäkelä selvittää syitä haluun olla lukkari.

Suomen lisäksi Mäkelä on käynyt neljässä maassa. Mieluisimpia kohteita ovat olleet muutamat huhtikuiset pesäpalloleirit Etelä-Espanjassa Fuengirolan alueella.