Pirkkalaan avataan syksyllä uusi ravintola, jolla on jo paikallisia kanta-asiakkaita – ”Moni tilaa meiltä Woltin kautta ruokaa tai ajaa Tampereelle asti”

Thaimaalainen ravintola Faasai avaa uuden toimipisteen Koulutielle.

Faasai-ravintolan vuorovastaava Wat Prompong (vas.) sekä omistajat Wanphen Vuori ja Sarawut Wong-udommongkhon esittelevät uusia Pirkkalan-toimitiloja. Kuvan sisäänkäynti on kunnantalo Tiiman takana olevalla aukiolla.
PIRKKALAN kuntakeskukseen saadaan syksyllä uusi ravintola. Thaimaalainen ravintola Faasai avaa uuden toimipisteen Koulutielle, keskustakorttelin kuusikerroksiseen rakennukseen.

Tähän asti Faasailla on ollut yksi toimipiste Tampereen Koskikadulla. Ravintola palkittiin ruokamedia Toptasten yleisöäänestyksessä vuoden 2024 Suomen parhaana thai-ravintolana.

Jo 20 vuotta toimineen ravintolan omistavat äiti ja poika, Wanphen Vuori ja Sarawut Wong-udommongkhon.

FAASAIN tarjoilija ja vuorovastaava Wat Prompong kertoo, että Pirkkalaan laajentuminen on ollut ravintolalla haaveissa jo pitkään.

”Meiltä tilattiin aiemmin K-Citymarketiin thaimaalaista ruokaa, jota ostettiin punnitsemalla. Huomasimme, että ruoka loppui joka päivä”, hän kertoo.

Samaan aikaan Faasain ravintolaan Tampereen keskustaan on tullut usein autolla lounastajia Pirkkalasta asti. Sopivaa liiketilaa etsittiin aluksi Partolasta, kunnes Suupalta löytyi vapaa yli 200 neliömetrin tila. Plussaa on ravintolan näkökulmasta sekin, että Suupalla ei ennestään ole aasialaisia ravintoloita.

”Pirkkalan keskustan alueella asuu thaimaalaisia perheitäkin, ja moni tilaa meiltä Woltin kautta ruokaa tai ajaa Tampereelle asti. Haluamme tarjota Pirkkalan keskustassa lounasaikaan hyvää thaimaalaista ruokaa”, Prompong sanoo.

Faasai-ravintolan omistavat äiti ja poika, Wanphen Vuori ja Sarawut Wong-udommongkhon.
KOULUTIEN uusissa toimitiloissa tehdään elokuussa muutostöitä, ja avajaisia on tarkoitus viettää syyskuussa.

Pirkkalan Faasai aikoo keskittyä ainakin aluksi arkipäivien lounasbuffettiin. Lauantaisin ja sunnuntaisin ravintola on kiinni.

”Mutta mikäli asiakkaat haluavat pidempää aukioloa tai lauantait auki, niin kyllä me tulemme avaamaan”, Prompong lupaa.

Pirkkalan ravintolaan on tulossa Tampereen Faasaita enemmän asiakaspaikkoja. Tampereelle mahtuu 44 asiakasta, kun taas Pirkkalaan tulee noin 60 asiakaspaikkaa.