”Ne ovat ne kolme kovinta juttua” – Kuntalaiset kertovat, mikä on paras tapa viettää kesää Pirkkalassa

Pirkkalainen kysyi, miten kesäpäivä sujuu mukavimmin kotikunnassa.

Laura Korhonen ja Ella Marttinen, 2, piirsivät katuliiduilla Suupantorin asvalttiin Pirkkalan taideyhdistyksen tapahtumassa keskiviikkona.
KESÄSTÄ voi nauttia Pirkkalassa monin tavoin: on uimarantoja, jäätelökioskeja, tapahtumia ja muuta mukavaa. Pirkkalainen kysyi kuntalaisilta, mitkä ovat parhaita tapoja viettää kesäpäivää Pirkkalassa.

Laura Korhonen saapui viime viikon keskiviikkona Suupantorille 2-vuotiaan tyttärensä Ella Marttisen kanssa. Torilla oli meneillään Pirkkalan taideyhdistyksen pienimuotoinen tapahtuma, jossa aikuiset ja lapset pääsivät muun muassa piirtämään liiduilla asvalttiin. Piirtelyhetken jälkeen perheen matka oli jatkumassa kahvila Seelaan jäätelölle ennen päiväunia.

Korhonen kertoo perheen kesäpäivien rullaavan lasten ehdoilla.

”Leikkipuistoissa kiertely, rannalla käynti ja kotieläimet, ne ovat ne kolme kovinta juttua. Sankilan kartanon kotieläinpihalla olemme käyneet rapsuttelemassa eläimiä”, Korhonen sanoo.

Perheen kotia lähin uimaranta on Loukonlahdessa. Korhonen yrittää ajoittaa uimareissut ruuhkattomiin aikoihin, jotta lapsia olisi helpompi vahtia.

Ella Marttinen teki taidetta asvalttiin Suupantorilla.
SEITSEMÄN vuotta Pirkkalassa asunut Korhonen on tyytyväinen kunnan kesätapahtumiin ja ajanviettomahdollisuuksiin. Yhden muutosehdotuksen hän kuitenkin keksii.

”Olemme käyneet taaperoille tarkoitetuissa vauvakerhoissa, jotka ovat kesäisin kiinni.”

Korhosen mielestä olisi hyvä, jos kerhoja pyörisi nykyistä enemmän myös kesäaikaan. Mukavaa olisi sekin, jos lapsiperheille löytyisi tapahtumia ja ohjelmaa arkisinkin, ei vain viikonloppuisin.

Vilma Salminen suuntasi kohti toritapahtumaa Taika-koiransa kanssa.
VILMA SALMINEN on ehtinyt tutustua Pirkkalan tapahtumaelämään nyt parin vuoden ajan. Hän muutti kuntaan kaksi vuotta sitten Tampereen Hyhkystä.

Kunnan kesätapahtumista Salminen on tykästynyt Rautakauden Birckalaan eli entisiin Muinaismarkkinoihin.

”Olin viikonloppuna Muinaismarkkinoilla toista kertaa. Tapahtuma on mainio, olen tykännyt kovasti”, Salminen sanoo.

Kesäpäivän viettoon paras paikka on Salmisen mielestä Vähäjärven ympäristö.

”Rannalla ja penkeillä istuen on mukava ihmetellä ihmisiä ja ihailla luontoa.”

Iloa kesään tuovat myös nykyisen kodin sauna ja saunomassa kyläilevät ystävät. Salminen on ilokseen huomannut, että kaverit ovat valmiita tulemaan visiitille Pirkkalaankin.

Leo Nurminen viihtyy kavereiden seurassa. Mukavia paikkoja hengailulle ovat esimerkiksi puistot ja Vähäjärven ympäristö.
MONI Pirkkalassa järjestettävistä tapahtumista on suunnattu etenkin lapsiperheille.

Nuorisolle tarkoitettuja tapahtumia ei paljoa ole, arvioi Leo Nurminen, 14.

”Niitä ei oikein ole, mutta en tiedä, tarvitseeko niitä edes olla enempää. Itse pärjään ainakin kavereiden kanssa tarpeeksi hyvin”, Nurminen sanoo.

Kesässä Nurmiselle tärkeintä onkin kaverien seura ja jäätelöllä käyminen.

”Eniten vaan kävellään ympäriinsä”, Nurminen sanoo.