Umpikujaan päättyvästä tiestä rakennetaan Pirkkalaan uusi yhdystie, jonka varrelle tulee myös asutusta – Katso karttakuvat

Killonvainiontie yhdistää tulevaisuudessa Naistenmatkantien ja Linnakalliontien.

Killonvainiontie risteää Naistenmatkantien kanssa Nuolialan koulun ja päiväkodin kohdalla.
PIRKKALALAISET pääsevät nyt tutustumaan kuntaan suunnitellun uuden yhdystien suunnitelmiin. Naistenmatkantien ja Linnakalliontien yhdistävän Killonvainiontien katusuunnitelma on asetettu nähtäville.

Nykyään Killonvainiontiestä on valmiina noin 200 metrin mittainen pätkä, joka risteää Naistenmatkantien kanssa Nuolialan päiväkodin vieressä. Tie päättyy toistaiseksi umpikujaan, mutta tulevaisuudessa tietä jatketaan Killon ja Pakkalankulman välisen maaston läpi aina Linnakallioon asti. Näin ollen tiestä tulee Kurikantiehen verrattavissa oleva yhdystie.

Tien varrelle ollaan myös kaavoittamassa uutta asuinaluetta.

Avaa Killonvainiontien katusuunnitelman kaavakuvat suuremmaksi klikkaamalla. Kuvat: Pirkkalan kunta

KATUSUUNNITELMAN mukaan Killonvainiontielle tulee yksi ajokaista molempiin ajosuuntiin. Tien länsipuolelle rakennetaan erotettu jalankulku- ja pyöräilyväylä, itäpuolelle yhdistetty.

Tieltä tehdään yhteys Killoon uudella Sarkontieksi nimetyllä tiellä, ja Linnakallioon tie yhdistyy liikenneympyrällä.

Tien rakennushankkeessa varaudutaan myös vesihuollon toteuttamiseen tulevan asuinalueen tarpeita varten. Tiedossa on nykyisen vesiverkoston uusimista ja putkivarauksia. Hankkeeseen kuuluu myös valaistuksen toteuttaminen.

Hankkeen alustava kustannusarvio on 3,8 miljoonaa euroa. Kunnan suunnitteluinsinööri Vesa Savolainen kertoo, että töitä on tarkoitus aloittaa tulevana talvena. Varsinainen rakentaminen ajoittunee vuosille 2025 ja 2026.

Muistutuksia katusuunnitelmasta voi toimittaa kunnan kirjaamoon 7. elokuuta mennessä.

Lue myös: Killontorintien urakka maksoi 1,6 miljoonaa euroa – tänä vuonna Killon alueella alkaa toinen suuri tienrakennus ja Pirkkala saa uuden yhdystien