Kyösti saa K-marketiin uuden kauppiaan naapurista Soljasta – Aki-Jussi Mäkeä voi jututtaa vaikka hiihtolenkillä

Kyöstin K-marketin kauppiaana elokuun puolivälissä aloittava Aki-Jussi Mäki lupaa kauppaan "lappilaista rentoa meininkiä".

Aki-Jussi Mäki ottaa komentoonsa oman lähikauppansa. ”Viisisataa metriä polkuja pitkin kodista”, Mäki luonnehtii työmatkaansa.
ENSIMMÄINEN ikioma kauppa. Sellainen Kyöstin K-market on pirkkalalaismarketin puikkoihin elokuun puolivälissä tarttuvalle Aki-Jussi Mäelle, jolla on kertomansa mukaan jo nyt ”mahoton into päällä”.

”On etuoikeutettu fiilis päästä juuri Pirkkalassa kauppiaaksi. Se on nykyinen kotikylä, jossa olen viihtynyt tosi hyvin. Kaikki Pirkkalan palvelut ovat tuttuja, koska asuin aikaisemmin Härmälänrannassa”, Mäki kertoo viitaten Partolan kauppakeskittymään.

Kyösti saa kauppiaansa aivan naapurista, sillä Mäki asuu kivenheiton päässä Soljassa.

”Kauppa on hyvin tuttu. On tullut asioitua ja ammattisilmällä arvioitua”, hän kertoo.

Ammattimiehen arviot ovat kaiketi olleet maireita, sillä Mäki kiittelee kauppiuudesta luopuvaa Virpi Steniä kaupan erinomaisesta hoidosta.

”Kyöstin market on mahtava, lämminhenkinen oman kylän kauppa. Se on kokoaan suurempi – kyläkauppamainen paikka ja kiinteistö. Lähtökohdat ovat tosi hyvät.”

Mäki aikoo panostaa Kyöstin K-marketin kauppiaana etenkin tuoreosastoon.
AKI-JUSSI Mäen puheessa kuuluu vahva lappilainen nuotti. Tuleva kauppias on kotoisin pohjoisesta, vaikka hän on ehtinyt asumaan jo pidemmän aikaa Pirkanmaalla. Polku kauppiaaksi alkoi kymmenkunta vuotta sitten kesätöistä rovaniemeläisen Salen kassalta.

”Mottoni on ’sole poka mikhään’. Se tarkoittaa minulle sitä, että asiat kyllä järjestyvät ja hommat hoituvat”, Mäki kertoo ja lupaa myös Kyöstin K-marketiin ”lappilaista rentoa meininkiä”.

Kaupan alan toimien lisäksi Mäki on ehtinyt tekemään töitä myös nuoriso-ohjaajana. Mäki uskoo, että kokemuksesta nuorten parissa on hyötyä myös kauppiaana.

”Mie nään näin. Kaupan ala on monille nuorille ensikosketus työelämään TET-harjoittelun tai kesätyön kautta”, hän pohtii.

”Ensikosketusten tarjoaminen työelämään ja elämäntaitojen opettaminen ovat sydämenasioitani.”

Kauppias Mäki on jo ehtinyt käydä tervehtimässä Kyöstin K-marketin henkilökuntaa, mutta varsinaisen työnsä kaupassa hän aloittaa 15. elokuuta.
POHJOISEN poika Mäki vaikuttaa kotiutuneen Pirkkalaan erinomaisesti. Yhdessä avopuolisonsa Sonjan ja seniori-ikään ehtineen Eemil-koiran kanssa Soljassa asuvaan Mäkeen voi törmätä esimerkiksi koiralenkillä Vähäjärvellä tai paikallisilla hiihtopoluilla.

”Meillä on mahtavat ladut Pirkkalasta Lempäälään”, hän kehuu.

Pirkkalalaista yhteisöllisyyttä hehkuttavaa Mäkeä ei haittaa, vaikka häntä tultaisiin jututtamaan vaikka kesken hiihtolenkin.

”Minua voi tulla aina nykäisemään hihasta ja keskustelemaan. Ei ole sellaista hetkeä, jolloin en haluaisi keskustalla kauppaan liittyvistä asioista.”

Mutta millä kulkupelillä Mäki aikoo taittaa noin puolen kilometrin mittaisen työmatkansa?

”Kävellen polkua pitkin. Se on ihan varma homma!” Mäki lupaa.

Syyskuun alkupuolella pirkkalalainen ottaa hoitoonsa myös Multisillan K-marketin. Sinne Mäki aikoo sentään autoilla, mutta muun ajan kaara saa odotella parkissa Soljassa.

Juttua muokattu 16.7.2024 kello 10.00. Korjattu Aki-Jussi Mäen nimi ingressiin.